Vil du følge med? 👇
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
Cremet thaisuppe
Her får i opskriften på en krydret og smagfuld thaisuppe med kokosmælk og kylling. Suppen gemmer på en masse grønt, nemlig broccoli, peberfrugt, babymajs, champignon og bambusskud. For at give smæk på smagen består den af frisk ingefær, hvidløg, chili, fiskesauce, soyasauce, limesaft og rød karrypasta.
Som ekstra fylde bruger jeg ægnudler men dette kan sagtens undlades. Kyllingen kan også undlades, hvis du ønsker en vegetarisk udgave.
Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.
Måske du også er interesseret i min opskrift på spicy thaisuppe med peanutbutter.
Thaisuppe med kokosmælk og kylling
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 300 g kylling, i mundrette stykker
- 2 spsk. karry
- 1 tsk chili (pulver, tørret eller frisk)
- 2 tsk. rød karry pasta (på glas)
- 2 spsk. friskreven ingefær
- kokosolie til stegning (eller normal smagsneutral olie)
- 150 g champignon, grofthakket
- 1 dåse bambusskud
- 1 dåse babymajs, grofthakket
- 1 liter grøntsagsboullion
- 2 dåser kokosmælk
- 2-3 spsk. fiskesauce
- 2-3 spsk. soyasauce
- 2 røde peberfrugter, i mundrette stykker
- 1 broccoli, i små buketter
- 1 lime, saften herfra
- salt og peber
- 200 g glasnudler, ægnudler eller normale nudler (kan undlades)
- evt frisk koriander, lime og sorte sesamfrø til servering
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i en stor gryde i kokosolie eller normal olie. Tilsæt karry, chili, rød karrypasta og friskreven ingefær og lad det svitse med et minut. Tilsæt nu kylling i mundrette stykker og lad det blive brunet af. Læg det til side på en tallerken.
- Kom lidt mere olie på panden, og svits nu champignon, bambusskud og babymajs ved høj varme i et par minutter.
- Tilsæt én liter grøntsagsboullion sammen med kokosmælk, fiskesauce, soya sauce og saften fra en lime. OBS: undlader du at komme nudler i, brug da kun 600 ml grøntsagsboullion.
- Skru ned for varmen og kom kyllingen tilbage i gryden. Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt derefter peberfrugt, broccoli og nudler. Lad det simre med til nudler og broccoli er klar.
- Smag til med fiskesauce, soyasauce, salt og peber og server med frisk koriander.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere