Vil du følge med? 👇
Spicy thaisuppe med peanutbutter
Cremet thaisuppe
Spicy thaisuppe med peanutbutter er en cremet suppe med masser af smæk på smagen fra både ingefær, citrongræs, koriander, soyasauce og fiskesauce. Den får den skønneste cremede konsistens fra peanutbutter og kokosmælk, og så gemmer den også på både gulerod, forårsløg og babymajs. Jeg serverer den med risnudler, frisk koriander, peanuts og bønnespirer.
Suppen er perfekt til dig, der ønsker flere kødfri dage, eller at spise vegetarisk.
Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.
Måske du også er interesseret i min opskrift på thaisuppe med kokosmælk og kylling.
Spicy thaisuppe med peanutbutter
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppe
- 2 tsk. rød karrypasta
- olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 cm frisk ingefær, finthakket
- 1 stængel citrongræs, finthakket
- 4 gulerødder, i små tynde stave
- 3 forårsløg, i tynde stave
- 2 dåser tomatpure
- 1 dåse kokosmælk (ikke light)
- 2 spsk. peanutbutter, creamy fra greenchoice
- 1 spsk. fiske sauce
- 2 spsk. soyasauce
- 1-1,2 l grøntsagsbouillon
- 1 dåse babymajs, hakket
- 1 lime, saften herfra
- 150 g risnudler
- evt chilisauce til at smage til med (jeg brugte sriracha)
Topping
- frisk koriander
- peanuts, ristet på panden
- bønnespirer
Sådan gør du
Suppe
- Varm en gryde op med lidt olie og tilsæt derefter rød karrypasta. Lad det svitse i et minut.
- Tilsæt nu løg, hvidløg, ingefær og citrongræs (husk at banke på din stængel citrongræs og tag de yderste blade af inden brug) og lad det svitse med i endnu et par minutter inden du tilsætter gulerod og forårsløg. Lad også det sviste med i et par minutter, tilsæt evt. mere olie hvis det er ved at brænde på.
- Tilsæt tomatpure, kokosmælk, peanutbutter, fiske sauce, soya sauce og lime saft. Tilsæt også vand (med grøntsagsboullion), men hold lidt igen, da mængden afhænger af, hvor meget væske dine nudler suger. Jeg brugte ægnudler og de sugede en del, så jeg brugte 1,2 liter vand. Lad suppen simre ved middel varme i 10-15 minutter og tilsæt vand hen ad vejen, inden du til sidst tilsætter nudler og babymajs.
- Smag til med chili sauce, fiske sauce, soya sauce, salt og peber.
- Nyd retten med frisk koriander, ristede peanuts og bønnespirer.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere