Vil du følge med? 👇
Rød thaigryde
Vegetarisk thaigryde
Rød thaigryde er en skøn vegetarisk hverdagsret med masser af grøntsager og masser af smag. Retten er er lavet med en smagfuld sovs af blandt andet kokosmælk, rød karrypasta, chili og ingefær.
Du kan altid variere de grøntsager du bruger – jeg bruger broccoli, rødløg, gulerod, peber, sukkeræter og ananas. Til servering topper jeg den med frisk koriander og peanuts.
Hvis du er vild med det asiatiske køkken, så se en masse andre opskrifter her.
Rød thaigryde
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 4 dl basmatisris
- 2 rødløg, i både
- 3 fed hvidløg, presset
- olie til stegning
- 3 cm frisk ingefær, revet
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1,5 tsk. karry, stødt
- 2 dåser kokosmælk (800 ml)
- 2 spsk. soya sauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 tsk. sukker
- frisk chili efter smag (eller tørret), finthakket
- 1 broccoli, i buketter
- 3 gulerødder, skåret i grove stykker
- 1 peberfrugt, skåret i grove tern
- 125 g sukkerærter, halveret
Topping
- frisk koriander
- lime
- peanuts, grofthakket
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med et par minutter.
- Kom kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
- Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 10 minutter.
- Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry. Hvis du ønsker mere farve, tilsæt da lidt gurkemeje.
- Server i skåle med ris i bunden efterfulgt at din thaigryde. Top med frisk koriander, lime og grofthakkede peanuts.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere