Vil du følge med? 👇
Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon
Cremet rodfrugtmos
Min livret har alle dage været en god portion cremet kartoffelmos. Nu har jeg opgraderet den klassiske opskrift med en god portion rodfrugter, hvilket både gør den en del sundere, og så smager det altså bare drøngodt.
Jeg laver den på kartofler, selleri, pastinak og persillerod og topper den med en blanding af stegte svampe, gulerødder og bacon.
Du kan nyde mosen som et måltid som her, eller bruge den som tilbehør til kød.
Prøv også: min opskrift på en skøn efterårsgryde med kartoffelmos <<
Rodfrugtmos med stegte svampe og bacon
Antal: 6 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Rodfrugtemos
- 2 kg blandede rodfrugter og kartofler (jeg brugte selleri, pastinak, kartoffel, persillerod)
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 dl mælk
- 75 g smør
- 3 tsk. groft salt
Stegte svampe og bacon
- 200 g bacon i tern
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 250 g blandede svampe eller blot champignon
- 1 håndfuld frisk timian
- salt og peber
Sådan gør du
Rodfrugtemos
- Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
- Hæld vandet fra og damp dem tørre med køkkenrulle.
- Mos dem med en gaffel og brug derefter en håndmixer til at røre fløde, mælk og smør i, så du får en ensartet mos. Smag til med salt.
Stegte svampe
- Steg bacon og læg det derefter til side.
- Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra baconen ved høj varme til løgene er klare. Tilsæt så champignon og gulerod og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og frisk timian og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Anretning
- Server mosen toppet med svampeblandingen og pynt med frisk timian.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere