Minipizzaer med chorizo og spinatfyld

Minipizzaer med chorizo og spinatfyld
Antal: 8 stk
Ingredienser
Pizzadej
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g durum mel (eller normal hvedemel)
- 200 g tipo 00 hvedemel (eller normal hvedemel)
Spinatfyld
- 100 g frisk spinat
- 2 fed hvidløg
- olie til stegning
- salt og peber
Topping
- 2 spsk. grøn pesto
- 1 kugle mozarella ost
- 75 g chorizo
- chilliflager
- frisk basilikum
Sådan gør du
Pizzadej
- Rør gær, vand og salt sammen i en røremaskine eller i en skål. Tilsæt olie.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og hold igen til sidst, og tilsæt til mel indtil dejen er smidig. Har du en røremaskine, tilsæt da mel til dejen slipper siderne men stadig har fat i bunden. Rør dejen godt sammen i 5-10 minutter ved mellem hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. en time.
Spinatfyld
- Varm en pande op til middel varme og kom olie på. Tilsæt spinat og 2 fed presset hvidløg. Lad det svitse sammen i 3 minutter eller til spinaten er faldet sammen.
Anretning
- Tænd ovnen på 230 grader.
- Brug en kniv eller dejhakker til at lave 8 klumper dej. Form dem til boller og rul dem derefter flade med en kagerulle.
- Smør dine pizzabunde med et tyndt lag pesto og smør ikke helt ud til kanten (så får du en dejlig sprød kant). Kom heller ikke resten af fyldet ud på kanterne!
- Fordel små klumper af mozarella på bunden sammen med et par skefulde af din spinatfyld.
- Fordel også chorizo på bundene og top med at drysse med chiliflager.
- Bag i ovnen, én plade ad gangen, ved 230 grader i 10-12 minutter.
- Nyd dem lune med frisk basilikum.