Frokost & aftensmad

Minipizzaer med chorizo og spinatfyld

Hej med jer! Jeg kan nu sætte tjek ved første eksamen, og jeg har derfor i dag igen haft tid til at bikse nogle lækkerier sammen. Derfor har jeg idag lavet disse minipizzaer med chorizo og spinatfyld. De er meget simple at lave, og så smager de dæleme godt – hvis jeg altså selv skal sige det;) Smid dem på et tapasbord, nyd dem som de er til en aftensmad, eller brug dem i madpakken. Det var alt herfra, i må alle have en skøn dag!

Minipizzaer med chorizo og spinatfyld

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g durum mel (eller normal hvedemel)
  • 200 g tipo 00 hvedemel (eller normal hvedemel)

Spinatfyld

  • 100 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • salt og peber

Topping

  • 2 spsk. grøn pesto
  • 1 kugle mozarella ost
  • 75 g chorizo
  • chilliflager
  • frisk basilikum

Sådan gør du

Pizzadej

  • Rør gær, vand og salt sammen i en røremaskine eller i en skål. Tilsæt olie.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og hold igen til sidst, og tilsæt til mel indtil dejen er smidig. Har du en røremaskine, tilsæt da mel til dejen slipper siderne men stadig har fat i bunden. Rør dejen godt sammen i 5-10 minutter ved mellem hastighed.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. en time.

Spinatfyld

  • Varm en pande op til middel varme og kom olie på. Tilsæt spinat og 2 fed presset hvidløg. Lad det svitse sammen i 3 minutter eller til spinaten er faldet sammen.

Anretning

  • Tænd ovnen på 230 grader.
  • Brug en kniv eller dejhakker til at lave 8 klumper dej. Form dem til boller og rul dem derefter flade med en kagerulle.
  • Smør dine pizzabunde med et tyndt lag pesto og smør ikke helt ud til kanten (så får du en dejlig sprød kant). Kom heller ikke resten af fyldet ud på kanterne!
  • Fordel små klumper af mozarella på bunden sammen med et par skefulde af din spinatfyld.
  • Fordel også chorizo på bundene og top med at drysse med chiliflager.
  • Bag i ovnen, én plade ad gangen, ved 230 grader i 10-12 minutter.
  • Nyd dem lune med frisk basilikum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *