Vil du følge med? 👇
Japansk Ramen suppe med kylling og grønt
Ramen suppe
Ramen suppe er en japansk nudelsuppe med kylling og grønt, kogt op på grøntsagsboullion, soyasauce, østerssauce, ingefær, hvidløg og limesaft. Suppen toppes med det karakteristiske smilende æg, friske koriander og sesamfrø.
Det er enkelt og hurtig suppe at bikse sammen, og derudover så er den også sund – hvem kan ikke lide! Derfor er det også en god hverdagsret.
Du kan variere indholdet som du vil – den kunne fx også være lækker med bøf. Se min opskrift på beef ramen her.

Derudover kan du bruge de nudler du vil. Her har jeg brugt klassiske nudler, men ramen nudler, udonnudler, risnudler eller andet kan også bruges.

Japansk Ramen
Antal: 2 sultne personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppe
- 12 dl grøntsagsbullion Reklamelink
- 1-2 spsk. ingefær (friskrevet)
- 3 spsk. sojasauce Reklamelink
- 2 spsk. østerssauce Reklamelink
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk chili (vurder mængden efter smag)
- 1 lime
Fyld
- 200 g ramen nudler Reklamelink (eller andre slags nudler)
- 200 g kyllingebryst (kan undlades for en vegetarisk version)
- 2 peberfrugter
- 70 g champignon
- 100 g forårsløg
- 100 g sukkerærter
- friske koriander
- 2 æg
- 1 lime
- sesamfrø Reklamelink (til pynt)
Sådan gør du
- Pres hvidløg, hak chili fint og riv ingefæren.
- Kog grøntsagsbouillon op i en gryde og tilsæt sojasauce, østerssauce, hvidløg, ingefær, chili og saften fra en lime. Lad det koge op kort, og lad det derefter stå og simre i 5 minutter ved middel varme.
- Snit peberfrugt, champignon, forårsløg og sukkerærter i passende størrelser og tilsæt det til suppen. Lad simre i 10 minutter under låg.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du kommer dem i suppen.
- Kog dine æg i 7 minutter så de bliver smilende og skær dem derefter over i halve.
- Steg kyllingen i lidt olie og kryder med salt og peber. Skær i strimler.
- Du er nu klar til at anrette! Find to skåle og start med at komme nudler og kylling i. Overhæld med suppen og pynt med frisk koriander og sesamfrø. Top evt. med lime.
- Nyd retten varm og smag evt. til med salt og peber.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere