Frokost & aftensmad,  Ikke-kategoriseret

Indisk karrysuppe (mulligatawny)

Er du til en cremet suppe fyldt med smag, så prøv denne indiske karrysuppe med kylling, gulerod, æble, selleri, ingefær og en lille slat kokosmel. Nyd den med ris og friskbagt brød og top den til sidst med frisk persille. Det var alt herfra, velbekom!

Indisk karrysuppe (mulligatawny)

Forb. tid20 min
Simretid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 1 stort løg (eller to små)
  • 3 spsk. karry
  • 1 æble, skrællet og revet
  • 4 gulerødder, skrællet og revet
  • 6 stilke bladselleri
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 dl hønsebouillon (1 terning til 8 dl)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl fløde (kan undlades)
  • 50 g kokosmel
  • 350 g kylling
  • 2 tsk. salt
  • peber

Tilbehør

  • ris
  • brød
  • frisk persille

Sådan gør du

  • Hak løg fint og svits det i en gryde med olie i et par minutter. Tilsæt karry, salt og peber og lad det sviste med i yderligere 3 minutter.
  • Skræl æble, gulrod og ingefær og riv det groft. Skær selleri i små skiver og smid det hele i gryden og lad også det svitse med i nogle minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og hønsebouillon (1 terning til de 8 liter). Bring det i kog og lad det simre i 20 minutter under låg.
  • Skær kylling i små tern og kom det i gryden sammen med kokosmel. Lad det koge med i gryden ved lav varme i 20 minutter.
  • Tilsæt fløde efter behov (det bliver lidt mere cremet). Ønsker du din suppe tyndere, tilsæt da mere vand.
  • Nyd suppen med ris og brød, og afslut med at toppe med frisk persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *