Indisk karrysuppe (mulligatawny)

Indisk karrysuppe (mulligatawny)
Antal: 4 personer
Ingredienser
Suppe
- 1 stort løg (eller to små)
- 3 spsk. karry
- 1 æble, skrællet og revet
- 4 gulerødder, skrællet og revet
- 6 stilke bladselleri
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 dåse hakkede tomater
- 8 dl hønsebouillon (1 terning til 8 dl)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dl fløde (kan undlades)
- 50 g kokosmel
- 350 g kylling
- 2 tsk. salt
- peber
Tilbehør
- ris
- brød
- frisk persille
Sådan gør du
- Hak løg fint og svits det i en gryde med olie i et par minutter. Tilsæt karry, salt og peber og lad det sviste med i yderligere 3 minutter.
- Skræl æble, gulrod og ingefær og riv det groft. Skær selleri i små skiver og smid det hele i gryden og lad også det svitse med i nogle minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og hønsebouillon (1 terning til de 8 liter). Bring det i kog og lad det simre i 20 minutter under låg.
- Skær kylling i små tern og kom det i gryden sammen med kokosmel. Lad det koge med i gryden ved lav varme i 20 minutter.
- Tilsæt fløde efter behov (det bliver lidt mere cremet). Ønsker du din suppe tyndere, tilsæt da mere vand.
- Nyd suppen med ris og brød, og afslut med at toppe med frisk persille.
