Sprøde småkager med ingefær og kanel

December byder på bagning i stor stil, og specielt de søde sager! Her i dag har jeg kastet mig ud i disse sprøde småkager med en perfekt smagskombination af ingefær og kanel. Dejen er virkelig nem og lige at gå til! Er du ikke vild med ingefær-kanel smagen, kan du bruge grunddejen og i stedet prøve at tilsætte lakridspulver og tørrede tranebær eller mandler. Kagerne er bagt med kage hvedemel fra Valsemøllen, som giver dine småkager det helt rette knæk! Har du ikke det, går normalt hvedemel også helt fint an. Det var alt for nu, velbekom!
Sprøde småkager med ingefær og kanel
Ingredienser
- 250 g Valsemøllen Kagehvedemel
- 250 g sukker
- 200 g smør
- 40 g lys sirup
- 20 g frisk revet ingefær eller 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. natron
- 1,5 tsk, kanel
Sådan gør du
- Ælt alle ingredienserne sammen på én gang
- Rul dejen ud i til to pølser og læg dem i køleskabet i fryseren i 1-2 timer. Brug bagepapir eller film til at pakke dem ind.
- Skær pølserne til ensartede skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensel med et sammenpisket æg og drys kanelsukker over.
- Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 minutter til de er lysebrune i kanten. Husk at holde øje med dem jævnligt!
