Småkager med ingefær og kanel

Sprøde julesmåkager

Småkager med ingefær og kanel er en sprød og lækker småkage med et strejf af jul.

Dejen er virkelig nem og lige at gå til – alle ingredienser skal blot blandes sammen. Derefter rulles dejen til en pølse og kommes på køl, så den er nemmere at skære i perfekt tynde skiver.

Er du ikke vild med ingefær- og kanelsmagen, så kan du bruge grunddejen og i stedet prøve at tilsætte lakridspulver og tørrede tranebær eller mandler.

Opbevar småkagerne i en tætlukket dåse.

Sprøde småkager med ingefær og kanel

Prøv også: min opskrift på hjemmelavede pebernødder.

Sprøde småkager med ingefær og kanel

Småkager med ingefær og kanel

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Det skal du bruge

  • 250 g Hvedemel
  • 250 g sukker
  • 200 g smør
  • 40 g lys sirup
  • 20 g frisk revet ingefær eller 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. natron
  • 1,5 tsk, kanel

Sådan gør du

  • Ælt alle ingredienserne sammen på én gang
  • Rul dejen ud i til to pølser og læg dem i køleskabet i fryseren i 1-2 timer. Brug bagepapir eller film til at pakke dem ind.
  • Skær pølserne til ensartede skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensel med et sammenpisket æg og drys kanelsukker over.
  • Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 minutter til de er lysebrune i kanten. Husk at holde øje med dem jævnligt!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Sprøde småkager med ingefær og kanel
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments