Grillet spidskål

Det tager ikke mere end 15 minutter at lave det perfekte tilbehør til en skøn grillaften. Her har jeg lavet grillet spidskål penslet i en marinade af citron, olie, salt og hvidløg og til sidst toppet med ristede græskarkerner og ærter. Har du ikke en grill, kan en grillpande varmt anbefales, så får du også de lækre grillstriber 🙂 Et tip til aftenens menu? God weekend til jer.
Grillet spidskål
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 spidskål
- ½ dl græskarkerner
- flagesalt
- ½ dl frosne ærter
- ½ citron, saften herfra
- 3 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland olie, citronsaft, presset hvidløg og salt og peber i en skål.
- Skær spidskålen i 4 dele og lad stokken nederst blive på, så de 4 dele kan holde sig sammen.
- Varm en grill eller grillpande op på høj varme og grill dine spidskål på de to flade sider. Giv dem omkring 3 minutter på hver side, eller til der er kommet grillstriber, hvorefter du pensler du dem med din olie/citron blanding. Lad dem nu få 5 minutter mere indtil de bliver møre.
- Varm en anden pande op og kom græskarkerne og flagesalt på. Når de begynder at poppe, er det færdige.
- Anret dine spidskål med ærter og græskarkerner og nyd dem som hovedret eller som tilbehør til en god grillaften!
