Vil du følge med? 👇
Fiskeburger med rød coleslaw
Hjemmelavet fiskeburger
Hjemmelavet fiskeburger med rød coleslaw er en skøn weekendmenu og en anderledes form for burger sammenlignet med den klassiske burger. Burgeren er nem at lave – især hvis du køber dig til burgerbollerne. Jeg elsker at bruge de lækre bløde brioche boller.
Selve bøffen har jeg lært at lave på et madlavningskursus i Lissabon, hvor de kalder dem Pataniscas de Bacalhau (codfish fritters) eller på dansk, friteret torsk. Jeg har i denne omgang lavet dem med rødspætte, men torsk er også en mulighed! Det er vigtig at stege dem ved meget høj varme i en del olie, for at de får den friterede effekt!
Der kommer ca. 10-12 bøffer ud af opskriften, som du med fordel kan fryse ned og tage op en anden god gang.
Er du på udkig efter en burger uden hverken fisk eller kød, så prøv min opskrift på vegetarburger med pulled portobello <<
Fiskeburger med rødkålsslaw
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Rødkålsslaw
- ½ rødkål
- 1 rødløg
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 3 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- salt og peber
Fiskebøf
- 200 g rødspættefilet eller torsk
- 150 g hvedemel
- 2 æg
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 3 spsk. frisk persille, finthakket
- 2 dl danskvand
- 1 tsk. bagepulver
- salt og peber
- olie til stegning
Til servering
- burgerboller
- hjertesalat
- frisk dild
Sådan gør du
Rødkålsslaw
- Hak rødløg og rødkål helt fint eller kom det i en minihakker.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg.
- Smag til med salt og peber.
Fiskebøf
- Bland mel, bagepulver og æg i en skål og rør det godt sammen i mens du tilsætter danskvand lidt af gangen.
- Kog rødspætten i 10-15 minutter og pil den derefter fra hinanden i små stykker.
- Hak persille, løg og hvidløg.
- Bland alle ingredienser sammen og opvarm en pande til høj varme. Husk at brug godt med olie, ellers får de ikke den friturestegte effekt!
- Steg til de er gyldne, og vend dem så om på den anden siden og steg færdig.
Anretning
- Kom salat i bunden af din burger efterfulgt af rød coleslaw, din fiskebøf og dild.