Vil du følge med? 👇
Beef Ramen suppe
Japansk nudelsuppe
Beef ramen suppe er en japansk nudelsuppe med oksekød kogt op på oksebouillon, soyasauce, fiskesauce, østerssauce, ingefær, misopasta og limesaft. Det er enkelt og hurtig suppe at bikse samme, og derudover så er den også sund – hvem kan ikke lide!
Den består også af en masse grøntsager som peberfrugt, broccoli, sukkerærter, forårsløg, champignon og gulerod. Suppen toppes med det karakteristiske smilende æg, frisk koriander og sesamfrø. Du kan variere indholdet som du vil – den kunne fx også være lækker med kylling i en vegetarisk udgave med flere grøntsager.
Se min opskrift på ramen kylling og grønt her. Derudover kan du bruge de nudler du vil. Her har jeg brugt udon nudler, men skal det være helt rigtigt, så skal man bruge ramen nudler.
Beef Ramen
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppe
- 12 dl oksebouillon
- 2 spsk. friskreven ingefær
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. frisk chili, finthakket (efter smag)
- 1 spsk. miso pasta
- 1 spsk. østerssauce
- 2 spsk. soyasauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sesamolie
- 1 lime saften herfra
Fyld
- 150-200 g flankesteak, tykstegsbøf eller andet
- 200 g udon nudler
- 1 peberfrugt, i stave
- 1 gulerod, i stave
- 70 g champignon, i skiver
- 100 g sukkerærter, i halve
- 3 stængler forårsløg, i skiver
- 1 håndfuld broccoli, i buketter
- 2 æg, smilende
- frisk koriander
- sesamfrø
Sådan gør du
- Kog din oksebouillon op i en stor gryde, og tilsæt fintrevet ingefær, presset hvidløg, finthakket chili sojasauce, fiskesauce, østerssauce, sesamolien, misopasta og limesaft. Skru lidt ned for varmen og lad suppen stå og simre under låg i ca. 10 minutter.
- Rens og snit grøntsagerne og tilsæt dem så til suppen (undtaget koriander). Kom det i suppen og lad dem simre med i 5-10 minutter.
- Imens koger du nudlerne efter anvisningen på pakken, og hælder dem derefter ned i gryden.
- Steg kødet, og skær det derefter i tynde skiver.
- Kog ægget i ca. 7 minutter, så det er smilende. Pil det og skær det i halv.
- Find to dybe tallerkener frem og placer et halvt æg i hver skål sammen med kødet. Overhæld med den varme suppe og top med frisk koriander og sesamfrø.