Morgenmad

Spinatboller

Reklame Valsemøllen
Friskbagt brød med smør vil altid være en af mine favoritspiser. Derfor stod den her til morgen på denne omgang lune og luftige spinatboller med smør… to styk gled hurtigt ned;) Brug de kerner du vil, jeg brugte chiafrø, hampefrø, solsikkekerner og hørfrø. Det var alt herfra, hav en dejlig dag!

Spinatboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 200 g frossen spinat (jeg brugte det i kugler)
  • 3 dl kogende vand
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. blandede kerner (fx. hampefrø, solsikkefrø, chiafrø, hørfrø)
  • 200 g Valsemøllen Manitoba Hvedemel (eller fuldkorn, graham osv)
  • 400 g Valsemøllen Hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • blandede kerner til pynt

Sådan gør du

  • Find en skål og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø op.
  • Tilsæt gær og rør det godt sammen.
  • Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *