Bagværk

Krydrede æbleboller

Jeg har allerede bagt disse luftige æbleboller én gang i denne uge, men de forsvandt lynhurtigt, og derfor har jeg netop sat dejen til hævning til en portion mere. De er dejligt krydrede, med kanel, kardemomme og stødt ingefær, så de kan nydes lige som de er, eller med en skive ost. Det var alt herfra, hav en skøn dag!

Krydrede æbleboller

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 100 g ølandshvedemel (eller grahams mm)
  • 550-650 g hvedemel
  • 2 æbler, skrællet og revet
  • 1 æg til pensling
  • kanelsukker til pynt
  • hasselnøddeflager til pynt

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olie, revet æble, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i æblerne. Jeg brugte ca. 600 g. Dejen må godt være lidt klistret.
    Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12-14 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter.
    Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.

2 Comments

    • emmaolsen5

      Hej Lisbeth!

      Det tror jeg helt sikkert, at du kan! Ølandshvede er jo meget fint, så det skulle ikke være et problem.

      Bedste Hilsener, Emma

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering