Chokoladeboller med kardemome

Chokoladeboller
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 3 dl mælk (eller vand)
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1½ spsk. sukker
- 1,5 tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 100 g grahamsmel (eller øland mm)
- 350-400 g hvedemel
- 100 g chokolade
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olie, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst.
- Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Hak chokoladen, og fold den ind i dejen.
- Lad dejen hæve i en skål lunt og tildækket i en time.
- Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft. Har du sat dem tæt sammen i en form som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade så giv dem 18-20 minutter.
- Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.