Bagværk,  Morgenmad,  Søde sager

Chokoladeboller med kardemome

I dag har jeg bagt disse bløde chokoladeboller med et tvist af kardemomme. Jeg har bagt dem i en springform, for at de netop forbliver dejligt svampede og bløde – hele vejen rundt. De er lavet med den samme dej som mine krydrede æbleboller, bare med chokolade i, i stedet for æble. Det var alt herfra, hav en skøn dag!

Chokoladeboller

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • spsk. sukker
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 100 g grahamsmel (eller øland mm)
  • 350-400 g hvedemel
  • 100 g chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olie, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst.
  • Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Hak chokoladen, og fold den ind i dejen.
  • Lad dejen hæve i en skål lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft. Har du sat dem tæt sammen i en form som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade så giv dem 18-20 minutter.
  • Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering