Chokoladeboller med kardemomme

Chokoladeboller med kardemomme
Chokoladeboller med twist af kardemomme

Bløde chokoladeboller

I dag har jeg bagt disse bløde chokoladeboller med kardemomme. En skøn bolle, som kan nydes lige som den er, eller med smør eller ost. Er du ikke til kardemomme, så kan dette sagtens undlades, og så får du en helt klassisk chokoladebolle.

Jeg har bagt dem i en springform, hvilket gør, at de forbliver dejligt svampede og bløde – hele vejen rundt.

Chokoladebollerne er lavet med den samme dej som i min opskrift på krydrede æbleboller. Her har jeg blot tilføjet æble i stedet for chokolade.

Chokoladeboller med twist af kardemomme

Chokoladeboller

Vær den første til at bedømme!
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter

Det skal du bruge

  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • spsk. sukker
  • 1,5 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 100 g grahamsmel (eller øland mm)
  • 350-400 g hvedemel
  • 100 g chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olie, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst.
  • Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Hak chokoladen, og fold den ind i dejen.
  • Lad dejen hæve i en skål lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft. Har du sat dem tæt sammen i en form som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade så giv dem 18-20 minutter.
  • Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments