Du kan variere dine toppings til suppen. Prøv fx også ristede græskarkerner eller sprødstegt chorizo i tern.
Er du ikke til porrer, kan du sagtens undlade dette, og bruge 3-4 løg i stedet.
Du kan udskifte hønseboullion med grøntsagsboullion.
Ønsker du suppen mindre fed, kan du udskifte piskefløde med madlavningsfløde.
Du kan sagtens fryse suppen ned. Så lav endelig en god stor portion.
Ønsker du mere smag, så prøv at tilføje chili eller cayennepeber til suppen.
Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær også porrer i tern.
1 kg kartofler, 4 porrer
Varm en stor gryde op med smør, og sauter kartofler og porrer i ca. 5 minutter under omrøring.
50 g smør
Overhæld kartofler og porrer med hønseboullion og lad det småkoge i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er møre.
1 l hønseboullion
Blend suppen med en stavblender eller i en blender til du har en cremet konsistens sammen med fløde. Tilføj evt. mere bouillonvand, hvis du ønsker suppen tyndere.
2 dl piskefløde
Smag til med salt og friskkværnet peber.
salt, friskkværnet peber
Server den lækre suppe med rugbrødscrutoner, bacon og purløg.