Vil du følge med? 👇
Nem broccolisuppe
Cremet og sund broccoli suppe
Hjemmelavet broccolisuppe er en nem, sund og cremet suppe, som kan nydes året rundt. Det er perfekt hverdagsmad som ovenikøbet sørger for, at du får en god slat vitaminer og kostfibre indenbords. Broccoli giver suppen den fineste grønne farve, som jeg er helt tosset med, lidt ligesom min opskrift på ærtesuppe. Denne suppe med broccoli passer perfekt som en lille forret eller som et måltid i sig selv med hjemmelavede brødcroutoner eller flute til.
Kartoffel broccoli suppe
I denne opskrift på broccoli suppe opskrift bruger jeg kartofler, som er med til at give mæthed og fylde til suppen. Jeg bruger et skvæt fløde til at runde suppen af, men dette kan du godt undgå, hvis du ønsker en mere let udgave af din broccolisuppe med kartofler. Jeg kan lide at servere min broccolisuppe med sprød topping, og derfor topper jeg broccoli kartoffelsuppen med hjemmelavede brødcroutoner, frisk timian og lidt rå broccoli.
TIP! Er du på udkig efter andre lækre og cremede supper, så hop ind og se alle mine suppeopskrifter eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.
Broccolisuppe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- 3 spsk. frisk timian
- 350 g kartofler
- 1 broccoli
- 7 dl hønseboullion (eller grøntsagsboullion)
- 1-2 dl madlavningsfløde
- ½ citronsaft
- salt og peber
Brødcroutoner
- 3 skriver brød
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olie til løgene bliver klare og bløde.
- Skræl kartofler og skær dem i tern. Kom dem i gryden sammen med frisk timian og lade det stege med i et par minutter.
- Overhæld med grøntsagsboullion og lad det småsimrre i ca- 12-15 minutter.
- Skær broccoli i små buketter og kom dem i gryden. Lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
- Hæld suppen i en blender sammen med fløde og citronsaft og blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Er konsistensen for tyk, tilsæt da mere boullionvand.
Brødcroutoner
- Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
Anretning
- Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt rå broccoli.
Emmas tips til opskriften
- Du kan sagtens tilføje andre grøntsager til suppen som ærter, jordskokker eller porrer.
- Jeg kan godt lide at give suppen en cremet konsistens med lidt madlavningsfløde.Et alternativ til fløde er kokosmælk, som også kan bruges. Du kan også vælge helt at undlade fløde eller kokosmælk og blot tilføje lidt mere vand.
- Brug de toppings du har! Ristede græskarkerner, saltmandler eller æbletern kunne også være lækkert!