En hverdags favorit med plads til variation

Jeg elsker retter, som jeg kan bruge på forskellige måder alt efter hvad jeg har i køleskabet, eller hvad jeg har lyst til den dag. Madpandekager med kyllingefyld er perfekt til de dage, hvor jeg har lyst til noget lækkert, men stadig nemt og forholdsvis hurtigt at lave. Og så er det en af de retter, hvor jeg tit står og smager fyldet lidt til undervejs – for det er næsten umuligt ikke at snuppe en bid, når man står og gør det klar. Madpandekagerne kan laves på forhånd og fyldet kan varieres i det uendelige, og dressingen… ja, den kunne jeg spise med ske!

Vild med madpandekager? Prøv også mine spinatpandekager.

madpandekager med kylling
madpandekager med kylling

Madpandekager med kylling

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Pandekager (ca. 12 pandekager)

  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

Karrydressing

  • 200 g creme fraiche 18%
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt
  • friskkværnet peber

Fyld

  • 400 g kylling
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 80 g hjertesalat
  • 2 avocado
  • ½ agurk
  • 100 g tomat

Sådan gør du

Pandekage

  • Kom æg, mælk, hvedemel, grahamsmel, salt og peber i en blender og blend til en ensartet dej. Du kan også bare piske dejen sammen i en skål med et piskeris.
  • Varm en pande op med olie eller smør og steg pandekagerne ca. 2-3 minutter på begge sider til de får fine, lysebrune pletter.

Karrydressing

  • Rør creme fraiche, mayonnaise, karry, sukker, sennep og citronsaft sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.

Kylling og grønt

  • Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på en pande i lidt fedtstof. Krydder med paprika, hvidløgspulver og salt og peber.
  • Hak salaten groft, halver tomaterne og skær agurk og avocado i tern.
  • Server pandekagerne med grøntsager, karrydressing og kylling.

Emmas tips til opskriften

  • Hvis du ikke bruger al dejen kan den sagtens holde sig i køleskabet i 2 dage. Du skal blot lige røre dejen igennem inden du skal bruge den.
  • Denne opskrift på madpandekager er meget neutral, men du kan sagtens komme lidt krydderi i som fx. stødt spidskommen for at få lidt ekstra smag. 
  • Du kan også nyde pandekagerne med falafler, halloumi eller oksekød. Fyld dem med dine ynglingsgrøntsager og dip.
  • Har du ikke tid til at lave dine egne pandekager kan du købe dig til nogle. 
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Mine ideer til andre variationer af madpandekager med kyllingefyld

Udover madpandekagerne med grøntsagsfyld, kylling og karry, er jeg også vild med at lave madpandekagerne med kylling og andre dressinger og grøntsager. Man kan nemlig varierer fyldet på mange forskellige måder. En af de varianter, jeg virkelig er blevet glad for, er at give retten et mexicansk twist. Her bruger jeg for eksempel sorte bønner, majs, lidt frisk chili og en lækker guacamole. 

En anden favorit, som jeg er blevet vild med, er grillede grøntsager. Jeg kan godt lide at bruge lidt squash, aubergine eller peberfrugt, der har fået lidt farve på en grillpande. Det giver en let ristet smag, som klæder kyllingefyldet og gør fyldet mere robust uden at blive tungt. Jeg har også haft held med at bruge en rest bagte søde kartofler – bare skåret i tern og varmet let op – det giver en sødme og fyldighed, der spiller virkelig godt sammen med en syrlig dressing.

Prøv mine forskellige dressinger

Jeg elsker at variere mine madpandekager – og det er supernemt med forskellige dressinger. Tjek mine favoritter herunder!

madpandekager med kylling
madpandekager med kylling

Sådan bruger jeg resterne af madpandekager med kylling

Jeg elsker, når der er rester fra aftensmaden, som jeg kan trylle om til en nem frokost dagen efter – især når det handler om fyldte madpandekager med kylling. Hvis der er et par pandekager til overs, ryger de direkte i køleskabet, og så ved jeg, at jeg har noget virkelig lækkert at glæde mig til næste dag. Når jeg har tid, varmer jeg pandekagerne kort på en tør pande – det gør dem lune og giver dem lidt sprød kant igen, som jeg synes er super lækkert. Hvis jeg dog har mere travlt, nøjes jeg med mikroovnen – det fungerer heldigvis også helt fint.

Jeg fylder dem som regel igen med det, jeg har tilbage – lidt kylling, grøntsagsrester og selvfølgelig den cremede karrydressing, som jeg altid gemmer en skefuld ekstra af. Det er en af de nemmeste måder at få en mættende og smagfuld frokost uden at skulle starte forfra. Og hvis jeg ved, at jeg skal ud af døren, skærer jeg pandekagerne i halve og pakker dem ind som små wraps. De er super nemme at have med i madpakken, og det føles stadig som et rigtigt måltid – bare i en praktisk version.

Spørgsmål til madpandekager med kylling (FAQ)

Kan jeg lave madpandekager med kylling i forvejen?

Ja, du kan sagtens forberede både pandekagerne, kyllingefyldet, dressingen og grøntsagerne dagen før. Opbevar det i køleskabet og saml pandekagerne lige inden servering. Det gør dem perfekte som nem aftensmad i en travl hverdag.

Kan madpandekager med kylling fryses?

Du kan godt fryse selve pandekagerne og kyllingefyldet, men ikke grøntsagsfyldet og dressingen. Frys kyllingefyldet og madpandekagerne hver for sig og saml dem, når du skal bruge dem. Det er en smart måde at have hurtig aftensmad klar på.

Kan jeg bruge andet end kylling i fyldet?

Ja, du kan sagtens skifte kyllingen ud med fx falafler, oksekød eller ristede kikærter. Også grøntsagsfyld med stegte svampe, spidskål eller søde kartofler fungerer godt som alternativ til klassisk kyllingefyld.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 491
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments