Vil du følge med? 👇
Madpandekager
Nem opskrift på hjemmelavede madpandekager – perfekt til aftensmad og madpakke
Jeg synes virkelig, at der er noget hyggeligt ved at stå og lave madpandekager! Tit laver jeg en god stor portion af dem, så har jeg nemlig til et par dages aftensmad eller frokost. Jeg elsker også at have dem i min fryser, så jeg altid kan hive dem op og lave en hurtig aftensmad eller forberede en nem madpakke til dagen efter. Min opskrift på madpandekager gør dem både bløde og faste — de skal nemlig kunne holde godt på alt det lækre fyld, jeg kan finde på at putte i dem!
Tip! Prøv også mine spinatpandekager.



Madpandekager
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
- salt
- friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Kom æg, mælk, hvedemel, grahamsmel, salt og peber i en blender og blend til en ensartet dej. Du kan også bare piske dejen sammen i en skål med et piskeris.
- Varm en pande op med olie eller smør og steg pandekagerne ca. 2-3 minutter på begge sider til de får fine, lysebrune pletter.
Emmas tips til opskriften
- Hvis du ikke bruger al dejen kan den sagtens holde sig i køleskabet i 2 dage. Du skal blot lige røre dejen igennem inden du skal bruge den.
- Denne opskrift på madpandekager er meget neutral, men du kan sagtens komme lidt krydderi i som fx. stødt spidskommen for at få lidt ekstra smag.
- Nyd madpandekagerne med kylling, falafler, halloumi eller oksekød. Fyld dem med dine ynglingsgrøntsager og dip.
- Du kan sagtens fryse pandekagerne ned i en frysepose og tage dem op når de skal bruges.
Mine tips og tricks til madpandekager
Et lille tip, jeg har, hvis du skal lave mine madpandekager, er at lave en god, stor portion, når du alligevel er i gang. Det tager ikke meget ekstra tid, men det sparer mig virkelig for tid senere. Når jeg har lavet mine madpandekager, smider jeg de resterende i fryseren, så jeg har noget hurtigt og hjemmelavet klar til både frokost og aftensmad. Det eneste, jeg gør, er at lægge et stykke bagepapir imellem hver pandekage, så de er nemme at tage op enkeltvis.
Et andet tip, du kan prøve, hvis du laver en stor portion af madpandekagerne, er at lave nogle i mindre størrelser. Små madpandekager er perfekte til at have med i madpakken – så på den måde har jeg ikke kun lavet en nem aftensmad, men også en nem frokost eller snack!

Sådan bruger jeg mine madpandekager
Jeg elsker, hvor meget man kan bruge madpandekager til. Jeg laver dem tit med lidt ekstra grahamsmel eller fuldkornshvedemel, så de bliver mere mættende og får en lækker, grov smag. Til fyld bruger jeg alt, hvad jeg har på lager – kylling, stegte grøntsager, pulled pork, falafel, æg i skiver, frisk spinat, feta, avocado – mulighederne er nærmest uendelige!
Og så må der altså gerne være en god dressing i – det gør virkelig en forskel. Jeg bruger tit guacamole, tzatziki, hvidløgsdressing eller hvad jeg lige har i køleskabet.
Tip! Prøv mine madpandekager med kylling.
Spørgsmål til madpandekager (FAQ)
Hvor længe kan madpandekager holde sig?
Jeg plejer at opbevare dem i køleskabet, hvor de fint kan holde sig i 2-3 dage i et lufttæt beholder eller pose.
Kan madpandekager fryses?
Ja! Jeg fryser dem altid ned i portioner med bagepapir imellem, så jeg nemt kan tage dem op enkeltvis.
Kan jeg bruge andet mel end grahamsmel?
Ja, du kan sagtens bruge fuldkornshvedemel, speltmel eller en blanding af havregryn og hvedemel, hvis du vil variere smagen og strukturen.