Karrysuppe med kylling og grøntsager

Hjemmelavet karrysuppe

Karrysuppe med kylling og grøntsager er en suppe, som de fleste kan lide. Det er en skøn hverdagsret, hvor du med fordel kan lave en stor portion nu når du er i gang og gemme i fryseren til travle hverdage. Den er lavet på kyllingefond fra en hel kylling, og så er den fyldt med grøntsager og krydret med spidskommen og karry.

I min opskrift bruger jeg en masse grøntsager! Det kan selvfølgelig varieres, men jeg bruger pastinak, porrer, gulerod, peberfrugt og ærter. Jeg elsker at bruge rodfrugter i min mad, da det giver så meget smag.

Karrysuppe med kylling og grønt

Jeg bruger en hel kylling, som jeg koger. Hermed får jeg en hjemmelavet kyllingefond som er med til at give endnu mere smag til suppen. Sidder du ikke inde med en hel kylling, så kan du blot bruge normal kyllingebryst og rive det fint.

Er du udkig efter andre opskrifter på lækre supper, så kig her.

Karrysuppe med kylling og grøntsager 2

Karrysuppe med kylling og grønt

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

Suppen

  • 2 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm ingefær, skrællet og finthakket
  • 1,5 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen
  • 3 pastinakker, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 5 gulerødder, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 3 porrer, hakket
  • 2 peberfrugter, grofthakket
  • olivenolie til stegning
  • 3 dl grønne ærter fra frost
  • ½ frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • ca. 1,2 L kyllingefond og grøntsagsbouillon fra kyllingen
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • jævner efter smag

Derudover

  • 1 hel kylling, kogt og revet i små stykker
  • frisk koriander
  • brød
  • ris

Sådan gør du

Kylling

  • Klip vingerne af kyllingen og kog den i en gryde med letsaltet vand og grøntsagsbouillon (én terning) ved middelvarme under låg i ca. 40 minutter. HUSK at gemme vandet når du tager kyllingen op, da du skal bruge det som fond til suppen.
  • Lad kyllingen køle af kort. Pil skindet af og pil kyllingen fra. Læg det i en skål.

Suppen

  • Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karry, spidskommen og ingefær og lad det svitse med kort.
  • Tilsæt nu resten af grøntsagerne undtagen ærterne og lad også dem blive svitset af. Det tager cirka. 5-7 minutter.
  • Hæld ca. 1,2 L kyllingefond (spæd til lidt ad gangen) i gryden til grøntsagerne Tilsæt kokosmælk og lad det kort koge op. Brug jævner til at gøre suppen cremet al efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg kan godt lidt en lidt tyk suppe, så jeg brugte en del jævner.
  • Lad suppe koge sammen i ca. 15 minutter og tilsæt ærter et par minutter inden servering. Smag til med salt og peber.
  • Nyd suppen varm med frisk koriander, ris, kylling og brød til.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Karrysuppe med kylling og grønt
Karrysuppe med kylling og grønt
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 328
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments