ca. 1,2Lkyllingefond og grøntsagsbouillon fra kyllingen
1dåsekokosmælk
Salt
Friskkværnet peber
Jævner(efter smag)
Derudover
1helkylling(kogt og revet i små stykker)
frisk koriander
brød
ris
Tilberedning
Kylling
Klip vingerne af kyllingen og kog den i en gryde med letsaltet vand og grøntsagsbouillon (én terning) ved middelvarme under låg i ca. 40 minutter. HUSK at gemme vandet når du tager kyllingen op, da du skal bruge det som fond til suppen.
1 hel kylling, ca. 1,2 L kyllingefond og grøntsagsbouillon fra kyllingen
Lad kyllingen køle af kort. Pil skindet af og pil kyllingen fra. Læg det i en skål.
Suppen
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karry, spidskommen og ingefær og lad det svitse med kort.
Tilsæt nu pastinak, gulerod, chili, porrer og peberfrugt og lad også dem blive svitset af. Det tager cirka. 5-7 minutter.
3 pastinakker, 5 gulerødder, 3 porrer, 2 peberfrugter, ½ frisk chili
Hæld ca. 1,2 L kyllingefond (spæd til lidt ad gangen) i gryden til grøntsagerne Tilsæt kokosmælk og lad det kort koge op. Brug jævner til at gøre suppen cremet al efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg kan godt lidt en lidt tyk suppe, så jeg brugte en del jævner.
1 dåse kokosmælk, Jævner
Lad suppe koge sammen i ca. 15 minutter og tilsæt ærter et par minutter inden servering. Smag til med salt og peber.
3 dl grønne ærter, Friskkværnet peber, Salt
Nyd suppen varm med frisk koriander, ris, kylling og brød til.