Frokost & aftensmad,  Tilbehør

Chilimayo og sprøde ovnkartofler

EN AF DE SIMPLE!
Sprøde ovnkartofler med chilimayo må være en spise, der falder i god jord hos de fleste. Så derfor får i her opskriften på en chilimayo, i kan bikse sammen på ingen tid! Det kræver dog, at i har en stavblender, for at få den rigtige konsistens. Har du ikke sambal oelek, så tilsæt en tsk. tørret chili eller mere chili sauce! Nyd den til ovnkartofler, i en burger eller noget helt tredje. Det var alt herfra – god dag!

Chilimayo og sprøde ovnkartofler

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 æg
  • 2 dl olie (smagsneutral)
  • 3 tsk. æbleeddike
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1-2 tsk. chilisauce (jeg brugte sriracha)
  • 1 tsk. sambal oelek
  • evt. tørret chili til pynt og mere smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en blenderskål og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
  • Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og er tyknet tilstrækkeligt.
  • Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering