Hjemmelavet chilimayo

Chilimayo på 10 sekunder

Det tager ikke mere end 10 sekunder at lave en hjemmelavet chilimayo! Så hvorfor ikke gøre det, i stedet for at købe sig til en?

Server til sprøde ovnkartofler eller pommes fritter. Kom den i en burger, eller sandwich eller brug den som dip til grøntsagsstave.

Du kan justere chilismagen efter behov! Har du ikke sambal oelek, så tilsæt en tsk. tørret chili eller brug mere chilisauce!

Opskriften kræver, at du har en stavblender, for at få den helt rigtige cremede konsistens.

Hjemmelavet chilimayo
Hjemmelavet chilimayo

Chilimayo og sprøde ovnkartofler

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Det skal du bruge

  • 1 æg (stuetemperatur)
  • 2 dl olie (smagsneutral)
  • 3 tsk. æbleeddike
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1-2 tsk. chilisauce (jeg brugte sriracha)
  • 1 tsk. sambal oelek
  • evt. tørret chili til pynt og mere smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en blenderskål og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
  • Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og er tyknet tilstrækkeligt.
  • Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments