Chilimayo og sprøde ovnkartofler

Sprøde ovnkartofler med chilimayo må være en spise, der falder i god jord hos de fleste. Så derfor får i her opskriften på en chilimayo, i kan bikse sammen på ingen tid! Det kræver dog, at i har en stavblender, for at få den rigtige konsistens. Har du ikke sambal oelek, så tilsæt en tsk. tørret chili eller mere chili sauce! Nyd den til ovnkartofler, i en burger eller noget helt tredje. Det var alt herfra – god dag!
Chilimayo og sprøde ovnkartofler
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 æg
- 2 dl olie (smagsneutral)
- 3 tsk. æbleeddike
- ½ tsk. dijon sennep
- 1 tsk. citronsaft
- 1 fed presset hvidløg
- 1-2 tsk. chilisauce (jeg brugte sriracha)
- 1 tsk. sambal oelek
- evt. tørret chili til pynt og mere smag
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en blenderskål og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
- Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og er tyknet tilstrækkeligt.
- Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.
