Cremet thai curry med kylling

Cremet og nem thai-peanut-curry med kylling og grønt er en skøn hverdagsret for hele familien.

Der er der smæk på smagen med en cremet sauce lavet på peanutbutter, ingefær, hvidløg, rød karrypasta, kokosmælk og fiskesauce.

Jeg bruger kylling, men er du ikke kød, så kan retten også sagtens laves i en vegetarisk udgave, ved at tilføje lidt flere grøntsager i stedet.

Er du til det asiatisk inspireret mad, så se flere skønne opskrifter her.

Thai-peanut-curry
Nem thai-peanut-curry 2

Nem thai-peanut-curry

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 29 minutter
Samlet tid 29 minutter

Det skal du bruge

  • 1,5 spsk. kokosolie eller normal olie til stegning
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1,5-2 spsk. frisk ingefær, revet
  • 200 g champignon, i tynde skiver
  • 300 g kylling, i strimler
  • 1-1,5 spsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soyasauce
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 150 g bønnespirer
  • 1 bundt frisk koriander
  • peanuts, grofthakket
  • salt og peber
  • 250 g æggenudler/glasnudler/risnudler

Sådan gør du

  • Sauter løg, hvidløg og frisk ingefær i olie på en pande med høje kanter (eller i en gryde) til løgene er klare. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter.
  • Skær kylling i strimler og kom også det på panden sammen med rød karrypasta. Lad det stege til kødet er brunet godt.
  • Tilsæt kokosmælk, saften fra en halv lime, fiskesauce, soyasauce og peanutbutter. Lad retten simre ved middel varme i 10-12 minutter.
  • Tilsæt nu bønnespirer og finthakket forårsløg (gem lidt til anretning) og lad det blive varmet igennem.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du vender dem i retten.
  • Smag til med salt og peber. Tilsæt mere karrypasta hvis retten ikke smager af nok eller tilsæt mere peanutbutter, hvis retten er blevet for stærk.
  • Hak koriander og vend det i retten lige inden servering (gem lidt til anretning).
  • Anret på fire tallerkener og top med koriander, bønnespirer, forårsløg og grofthakkede peanuts.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Thai-peanut-curry
Thai-peanut-curry
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 324
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments