Thai-peanut-curry

Thai-peanut-curry
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1,5 spsk. kokosolie eller normal olie til stegning
- 1 stort løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1,5-2 spsk. frisk ingefær, revet
- 200 g champignon, i tynde skiver
- 300 g kylling, i strimler
- 1-1,5 spsk. rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- ½ lime, saften herfra
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. soyasauce
- 4 forårsløg, finthakket
- 150 g bønnespirer
- 1 bundt frisk koriander
- peanuts, grofthakket
- salt og peber
- 250 g æggenudler/glasnudler/risnudler
Sådan gør du
- Sauter løg, hvidløg og frisk ingefær i olie på en pande med høje kanter (eller i en gryde) til løgene er klare. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter.
- Skær kylling i strimler og kom også det på panden sammen med rød karrypasta. Lad det stege til kødet er brunet godt.
- Tilsæt kokosmælk, saften fra en halv lime, fiskesauce, soyasauce og peanutbutter. Lad retten simre ved middel varme i 10-12 minutter.
- Tilsæt nu bønnespirer og finthakket forårsløg (gem lidt til anretning) og lad det blive varmet igennem.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du vender dem i retten.
- Smag til med salt og peber. Tilsæt mere karrypasta hvis retten ikke smager af nok eller tilsæt mere peanutbutter, hvis retten er blevet for stærk.
- Hak koriander og vend det i retten lige inden servering (gem lidt til anretning).
- Anret på fire tallerkener og top med koriander, bønnespirer, forårsløg og grofthakkede peanuts.
