Frokost & aftensmad

Thai-peanut-curry

Annonce Green Choice
Her i hytten er vi helt tosset med thai-inspireret mad, så derfor lavede vi igår denne That-peanut-curry med kylling og grønt! Igen er der smæk på smagen med en cremet sauce af peanutbutter, ingefær, hvidløg, rød karrypasta, kokosmælk og fiskesauce, der sammen med bønnespirer, koriander champignon og forårsløg giver dig en smækker lækker asiatisk nudelret! Den kan varmt anbefale, velbekom!

Thai-peanut-curry

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 spsk. kokosolie eller normal olie til stegning
  • 200 g champignon
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. friskrevet ingefær
  • 300 g kylling
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • ½ lime
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiske eller soyasauce
  • 4 forårsløg
  • 150 g bønnespirer
  • 250 g æggenudler/glasnudler/risnudler
  • 1 bundt frisk korriander
  • peanuts
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vask champignon og skær dem i tynde skiver. Svits dem på en pande med høje kanter (eller en gryde) i olie, til de er gyldne.
  • Pil løget og skær også det i små skiver. Kom det på panden til champignongerne sammen med presset hvidløg og friskrevet ingefær. Svits til løgene er klare.
  • Skær kylling i strimler og kom også det på panden sammen med karrypasta. Lad det stege til kødet er brunet.
  • Tilsæt kokosmælk, og lad retten simre ved middel varme i 12-15 minutter.
  • Tilsæt saften fra en halv lime samt peanutbutter og fiskesauce.
  • Tilsæt også bønnespirer og finthakket forårsløg (gem lidt til anretning).
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af, inden du vender dem i retten.
  • Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere karrypasta, hvis retten ikke smager af nok, eller omvendt peanutbutter, hvis retten er blevet for stærk.
  • Hak koriander og vend det i retten lige inden servering (gem lidt til anretning).
  • Anret på fire tallerkener og top med koriander, bønnespirer, forårsløg og grofthakkede peanuts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *