Frokost & aftensmad

Thai-peanut-curry

Her i hytten er vi helt tosset med thai-inspireret mad, så derfor lavede vi igår denne That-peanut-curry med kylling og grønt! Igen er der smæk på smagen med en cremet sauce af peanutbutter, ingefær, hvidløg, rød karrypasta, kokosmælk og fiskesauce, der sammen med bønnespirer, koriander champignon og forårsløg giver dig en smækker lækker asiatisk nudelret! Er du til thaimad, kan du også prøve min thai beef salad eller min spicy thaisuppe.

Thai-peanut-curry

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 spsk. kokosolie eller normal olie til stegning
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1,5-2 spsk. ingefær, revet
  • 200 g champignon, i tynde skiver
  • 300 g kylling
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soyasauce
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 150 g bønnespirer
  • 1 bundt frisk koriander
  • peanuts, grofthakket
  • salt og peber
  • 250 g æggenudler/glasnudler/risnudler

Sådan gør du

  • Sauter løg, hvidløg og frisk ingefær i olie på en pande med høje kanter (eller i en gryde) til løgene er klare. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter.
  • Skær kylling i strimler og kom også det på panden sammen med rød karrypasta. Lad det stege til kødet er brunet godt.
  • Tilsæt kokosmælk, saften fra en halv lime, fiskesauce og peanutbutter. Lad retten simre ved middel varme i 10-12 minutter.
  • Tilsæt nu bønnespirer og finthakket forårsløg (gem lidt til anretning) og lad det blive varmet igennem.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du vender dem i retten.
  • Smag til med salt og peber. Tilsæt mere karrypasta hvis retten ikke smager af nok eller tilsæt mere peanutbutter, hvis retten er blevet for stærk.
  • Hak koriander og vend det i retten lige inden servering (gem lidt til anretning).
  • Anret på fire tallerkener og top med koriander, bønnespirer, forårsløg og grofthakkede peanuts.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering