Vil du følge med? 👇
Buddha bowl med søde kartofler og kikærter
Farverig og nem bowl
Skal vi gøre aftenmenuen lidt festlig og farverig? Så prøv da denne buddha bowl med søde kartofler og kikærter. Jeg marinerer kikærterne i barbecue sauce, som fungerer som et godt alternativ til kød, hvis du ønsker at spise mere vegetarisk.
I en buddha bowl kan du altid variere grøntsagerne som du vil! Her har jeg brugt mango, agurk, tomat, sød kartoffel, avocado og asparges. Derudover består en buddha bowl altid af en eller anden form for base, fx bulgur, quinoa, ris eller andet. Her har jeg brugt couscous.
Det er også altid godt at have en eller anden form for hummus eller puré sin buddha bowl. Jeg har lavet en simpel ærtepuré med tahin, men orange hummus, edemamecreme eller klassisk hummus kunne også være lækkert!
Prøv også: min opskrift på buddha bowl med bagte grøntsager <<
Buddha bowl med søde kartofler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Søde kartofler
- 2 store søde kartofler, skrællet og skåret i tern
- olivenolie
- stødt paprika
- chiliflager
- salt og peber
Barbecue marinerede kikærter
- 2 dåser kikærter
- 3-4 spsk. barbecue sauce
- 3-4 spsk. olivenolie
- salt og peber
Ærtepure med tahin
- 3 dl ærter (fra frost)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. tahin
- 4 spsk. vand
- peber
Derudover
- 1 mango, i tern
- 1 avocado, i tern
- 300 g cherrytomater, i halve
- 1 agurk, i tern
- 1 bundt asparges, i skiver (eller broccoli)
- 400 g couscous kogt efter anvisning på pakken
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
Søde kartofler
- Fordel kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med paprika, chiliflager, salt og peber.
- Bag i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader almindelig ovn til de er møre.
Barbecue marinerede kikærter
- Skyl kikærterne i en si og kom dem i en skål med barbecue sauce, olivenolie, salt og peber.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.
Ærtepure med tahin
- Tø ærterne op og kom dem i en minihakker sammen med de andre ingredienser. Blend til du har en cremet konsistens. Ønsker du den mindre fast, tilsæt da enten mere tahin, citronsaft eller lidt vand.
Sammensætning
- Rist asparges på panden i lidt olie salt og peber og fordel dem derefter i skåle med couscous, mango, avocado, tomat, agurk, søde kartofler, kikærter, ærtepuré i skåle og drys med sesamfrø.