Buddha bowl med søde kartofler og kikærter

Farverig og nem bowl

Skal vi gøre aftenmenuen lidt festlig og farverig? Så prøv da denne buddha bowl med søde kartofler og kikærter. Jeg marinerer kikærterne i barbecue sauce, som fungerer som et godt alternativ til kød, hvis du ønsker at spise mere vegetarisk.

I en buddha bowl kan du altid variere grøntsagerne som du vil! Her har jeg brugt mango, agurk, tomat, sød kartoffel, avocado og asparges. Derudover består en buddha bowl altid af en eller anden form for base, fx bulgur, quinoa, ris eller andet. Her har jeg brugt couscous.

Buddha bowl med søde kartofler

Det er også altid godt at have en eller anden form for hummus eller puré sin buddha bowl. Jeg har lavet en simpel ærtepuré med tahin, men orange hummus, edemamecreme eller klassisk hummus kunne også være lækkert!

Prøv også: min opskrift på buddha bowl med bagte grøntsager <<

Buddha bowl med søde kartofler

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Søde kartofler

  • 2 store søde kartofler, skrællet og skåret i tern
  • olivenolie
  • stødt paprika
  • chiliflager
  • salt og peber

Barbecue marinerede kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 3-4 spsk. barbecue sauce
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ærtepure med tahin

  • 3 dl ærter (fra frost)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • peber

Derudover

  • 1 mango, i tern
  • 1 avocado, i tern
  • 300 g cherrytomater, i halve
  • 1 agurk, i tern
  • 1 bundt asparges, i skiver (eller broccoli)
  • 400 g couscous kogt efter anvisning på pakken
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du

Søde kartofler

  • Fordel kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med paprika, chiliflager, salt og peber.
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader almindelig ovn til de er møre.

Barbecue marinerede kikærter

  • Skyl kikærterne i en si og kom dem i en skål med barbecue sauce, olivenolie, salt og peber.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.

Ærtepure med tahin

  • Tø ærterne op og kom dem i en minihakker sammen med de andre ingredienser. Blend til du har en cremet konsistens. Ønsker du den mindre fast, tilsæt da enten mere tahin, citronsaft eller lidt vand.

Sammensætning

  • Rist asparges på panden i lidt olie salt og peber og fordel dem derefter i skåle med couscous, mango, avocado, tomat, agurk, søde kartofler, kikærter, ærtepuré i skåle og drys med sesamfrø.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 406
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments