Pirogger med feta, spinat, tomat og champignon

Velbekom!
Pirogger med feta, spinat, tomat og champignon
Antal: 12 stk
Ingredienser
Dej
- 4 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1,5 spsk. olie
- 200 g rugmel
- 400-450 g hvedemel
Fyld
- 2 rødløg (eller 1 stort), finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 tomater, i små tern
- 150 g brune champignon, finthakket
- 100 g frisk spinat
- 1 rød peber, finthakket
- 150 g feta, smuldret groft
- 2 spsk. olie
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika
- 2 spsk. citronsaft
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. hørfrø
- Salt og peber
Sådan gør du
Dej
- Start med at lune mælken og rør gæren ud deri.
- Tilsæt sukker, salt og olie og rør igen.
- Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Fyld
- Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber til det er klar i farven.
- Tilsæt finthakket tomat og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
- Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
- Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
- Bag piroggerne i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader alm. ovn.

10 Comments
Liselotte Carlsen
Bliver nød til at lave dem igen?, de er rigtig gode, også kolde?, da fyldet gør dem fugtige og svampet. Super nemme at have med på bla vores cykel og sejlturer.
Tak for opskriften fra Liselotte.
emmaolsen5
Hvor er det bare skønt at høre!! Det varmer!
Hav en herlig weekend!
Signe
Hej
Er det kardemomme eller spidskommen, der skal bruges?
Mvh
emmaolsen5
Hej med dig! Det er spidskommen! Jeg kan da godt lige se, at jeg har skrevet to forskellige ting. Det retter jeg med det samme, tak!
Hav en dejlig dag.
De bedste hilsener, Emma
Carina
Hej. Skal lave opskriften i dag, men er det virkelig 50 g gær? Det lyder af meget
emmaolsen5
Hej med dig! Dejlig du skriver!! Jeg har både lavet dem med 50 g og 25 g, og har bare lige glemt at ændre det til 25 g for det går også an. Det retter jeg lige!
Mvh Emma Olsen
Christina
De smager simpelthen SÅ GODT! Min datter og jeg sidder bare og siger “uhm uhm uhm” virkelig god opskrift, lækkert lækkert fyld, tak for mad!
emmaolsen5
Ih hvor er det da dejligt at høre! Tak fordi du skriver.
Hav en skøn dag!
Henrik Barnby
Mums de er super gode, meget bedre end andre pirogger jeg har lavet, men kan de fryses og varmes op igen, når der er spinat i?!?!
emmaolsen5
Hvor skønt at høre! Så længe du vasker det ordentligt inden brug, skulle det ikke være noget problem 🙂
Bedste Hilsener, Emma