Bagværk,  Sunde snacks

Pirogger med feta, spinat, tomat og champignon

Så blev det tid til at bage pirogger. Brug det fyld du vil, i denne omgang har jeg lavet fyld af champignon, løg, hvidløg, rød peber, spinat, tomat og feta. Derudover der krydret med spidskommen og paprika! Dejen kan med fordel også bruges til boller mm.
Velbekom!
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Pirogger med feta, spinat, tomat og champignon

Forb. tid1 t 20 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid1 t 32 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk. olie
  • 200 g rugmel
  • 400-450 g hvedemel

Fyld

  • 2 rødløg (eller 1 stort), finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tomater, i små tern
  • 150 g brune champignon, finthakket
  • 100 g frisk spinat
  • 1 rød peber, finthakket
  • 150 g feta, smuldret groft
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. hørfrø
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lune mælken og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt sukker, salt og olie og rør igen.
  • Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Fyld

  • Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber til det er klar i farven.
  • Tilsæt finthakket tomat og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
  • Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
  • Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
  • Bag piroggerne i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader alm. ovn.

10 Comments

  • Liselotte Carlsen

    Bliver nød til at lave dem igen?, de er rigtig gode, også kolde?, da fyldet gør dem fugtige og svampet. Super nemme at have med på bla vores cykel og sejlturer.
    Tak for opskriften fra Liselotte.

        • emmaolsen5

          Hej med dig! Det er spidskommen! Jeg kan da godt lige se, at jeg har skrevet to forskellige ting. Det retter jeg med det samme, tak!

          Hav en dejlig dag.

          De bedste hilsener, Emma

        • emmaolsen5

          Hej med dig! Dejlig du skriver!! Jeg har både lavet dem med 50 g og 25 g, og har bare lige glemt at ændre det til 25 g for det går også an. Det retter jeg lige!

          Mvh Emma Olsen

  • Christina

    5 stars
    De smager simpelthen SÅ GODT! Min datter og jeg sidder bare og siger “uhm uhm uhm” virkelig god opskrift, lækkert lækkert fyld, tak for mad!

  • Henrik Barnby

    4 stars
    Mums de er super gode, meget bedre end andre pirogger jeg har lavet, men kan de fryses og varmes op igen, når der er spinat i?!?!

    • emmaolsen5

      Hvor skønt at høre! Så længe du vasker det ordentligt inden brug, skulle det ikke være noget problem 🙂
      Bedste Hilsener, Emma

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering