Vil du følge med? 👇
De bedste pebernødder
Hjemmelavet pebernødder
December er lig med hjemmelavede pebernødder, så her får du min opskrift på de bedste pebernødder, som hele familien kan være med til at bage. Pebernødder er en klassisk julesmåkage, som du nemt kan købe dig til i de fleste supermarkeder, men tro mig, de smager meget bedre, hvis du bager dem selv!
Denne opskrift på pebernødder har jeg fra min kære svigermor, som hvert år kommer med en stor kagedåse fyldt med verdens bedste pebernødder, mums!
Pebernødder opskrift
Sådan en pebernøddedej tager ikke lang tid at smække sammen. Det er supernemt, og også noget, som børnene kan være med til. Så snart dejen er lavet, skal den rulles til pølser, skæres i små stykker og derefter rulles til pebernødder. I denne pebbernødder opskrift bruger jeg ingefær, kanel, kardemomme og hvid peber, som er med til at gøre dem perfekt krydrede, hvis du spørger mig!
De sprøde pebernødder nemt holde sig i et par uger i køleskabet, og derfor kan du med fordel gemme et par ruller af dejen i køleskabet. Du skal blot pakke dejen ind i film, og så kan du bage friske pebernødder senere på ugen.
Du kan sagtens gemme pebernøddedejen i køleskabet i et par uger, så du kan bage dem lidt hen ad vejen. Du skal blot rulle dejen til pølser, pakke dem ind i film, og så stille dem på køl. Så har du friske og lune pebernødder
Se alle mine opskrifter på julesmåkager lige her <<
De bedste pebernødder
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 spsk. sirup
- 1 æg
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. hvid peber (kan undlades)
- 1 tsk. natron
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og sirup godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det med kort.
- Bland mel og krydderier i en skål og før det gennem en sigte. Sigt det ned i smørblandingen.
- Ælt dejen til den netop er fast og til at arbejde med.
- Rul dejen til tynde pølser og skær i skiver af ca. 1 x 1 cm. Tril til små kugler (dette behøves ikke, det er mest for udseendet).
- Bag i ovnen i ca. 7-9 minutter ved 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, da alle ovne er forskellige! Lad dem køle helt af på en rist, inden du kommer dem i en tætlukket beholder eller kagedåse.
- Dette er en stor portion, så du kan sagtens gemme en klump dej i køleskabet (pak den ind i film), og bage dem senere på ugen. Dejen kan holde sig i ca. 7 dage i køleskabet! Derudover er dejen også ideel til at lave figurer med, og så pynte med glasur!
Emmas tips til opskriften
- Dejen kan holde sig i ca. 1 uge i køleskabet eller 1 måned i fryseren.
- De færdigbagte pebernødder kan holde sig i ca. 1 måned i en tætlukket beholder eller kagedåse.
- Prøv at tilføje lidt revet appelsinskal, nellike eller allehånde for mere smag.
- Sørg for ikke at røre dejen for meget – den skal kun lige samles. Ellers vil dejen nemmere flyde ud.
- Du behøver ikke lade dejen hvile, som du gør med andre julesmåkager.
Behøver man hvid peber i sin pebernøddedej?
Hvid peber er med til at gøre dine pebernødder ekstra krydret og gode. Har du ikke hvid peber på lager, så kan dette sagtens undgås, men jeg synes det giver noget rigtigt godt til denne pebernød opskrift.
Kan jeg fryse min pebernøddedej
Du kan godt fryse din pebernøddedej, så du kan bage pebernødderne lidt efter lidt. Den kan holde sig i fryseren i cirka en måned. Du kan også komme dejen i køleskabet. Her kan den holde sig i ca. 1 uge.
Hvor lang tid kan pebernødder holde sig
Dine pebernødder kan holde sig i en lille måned i en tætlukket dåse. Dog har det aldrig været et problem herhjemme, da de forsvinder inden for den første uge 😉