Pasta Alfredo er en af de retter, som jeg ofte laver, når det skal være hurtigt og lækkert. Retten er perfekt, uanset om du har en travl hverdag og skal smække noget sammen på under 20 minutter, eller om du får gæster en lørdag aften og skal servere noget lækkert. Pasta Alfredo laves med en cremet sauce som kun kræver få ingredienser! Se opskriften herunder.

Tip! Er du også tosset med pastaretter, så hop ind og se alle mine pastaopskrifter.

Pasta Alfredo
Pasta Alfredo
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g spaghetti
  • 2 hvidløg
  • 25 g smør
  • dl piskefløde
  • 100 g parmesanost
  • evt. lidt pastavand
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog spaghetti i letsaltet vand til den er al dente. Gem lidt pastavand, hvis saucen bliver for tyk.
  • Selt smørret i en gryde eller i en dyb pande.
  • Pres hvidløget og lad det blive svitset i et minut.
  • Hæld fløden ved og lad den langsomt komme op og koge kort.
  • Skru ned for varmen og tilsæt friskrevet parmesanost. Rør rundt så du har en ensartet, cremet konsistens.
  • Hæld pasta i gryden og vend det hele godt sammen. Juster konsistensen med pastavand og smag til med salt og friskkværnet peber.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens tilføje grøntsager til denne pastaret som fx., broccoli, spinat, ærter eller edemamebønner. 
  • Du kan tilføje kylling, bacon eller pancetta for mere protein og lidt mere smag. Prøx fx min opskrift på pasta alfredo med kylling.
  • Brug pastavand til at jævne saucen i stedet for normal vand. Pastavand indeholder stivelse og smag. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i Pasta Alfredo

For at få den bedste Pasta Alfredo er det vigtigt at vælge de rigtige ingredienser. Se hvad jeg bruger herunder!

  • Spaghetti: Jeg har valgt spaghetti til denne opskrift, da jeg synes det passer bedst. Hvis du er mere til fettuccine, kan du også bruge det. Fettuccine er bredere og kan bære endnu mere sauce – og det er jo også ret lækkert, ik?;) Du kan selvfølgelig også bruge almindelig, tørret pasta.
  • Hvidløg og smør: Hvidløg er et must i Alfredo-sauce. Hvidløget sauteres i en god mængde smør, som bare giver en masse god smag til saucen. Hvis du elsker hvidløg, kan du tilføje et ekstra fed, men jeg synes, at to fed hvidløg er lige tilpas.
  • Piskefløde: Fløden er det, der gør Alfredo-sauce så cremet og lækker. Jeg bruger piskefløde, men du kan også bruge madlavningsfløde for en lettere version. Fløden skal varmes op sammen med smørret og hvidløget, så alle smagene smelter sammen.
  • Parmesanost: Parmesan er selvfølglig også vigtig i sådan en italiensk pastaret. Fra parmesan får du umamismag og slat – derfor holder jeg også lidt igen med salt og smager først til til sidst.
  • Pastavand: Jeg plejer at tage lidt af pastavandet fra, inden jeg hælder vandet fra pastaen. Fordi der er stivelse i vandet kan du justere saucen til den perfekte konsistens. Hvis saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt pastavand, indtil den er lige som du vil have den!
  • Salt og friskkværnet peber: Selvom denne ret er enkel, er krydringen stadig vigtig! Jeg bruger havsalt og friskkværnet sort peber.
Pasta Alfredo

Tips til en perfekt Pasta Alfredo

Selvom Pasta Alfredo er en ret simpel ret, får du alligevel lige et par tips med på vejen her!

Undgå at saucen skiller: En af de mest almindelige udfordringer med Alfredo-sauce er, at den kan skille, hvis den bliver for varm. For at undgå dette skal du sørge for at varme fløden langsomt op ved middel varme, til den bobler. Rør hele tiden, så saucen forbliver jævn og glat.

Juster konsistensen: Hvis saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt pastavand. Pastavandet hjælper med at binde saucen sammen og gør den nemmere at arbejde med.

Smag til løbende: Parmesanosten tilfører en del salt, så det er vigtigt at smage saucen til undervejs.

Brug frisk parmesan: Det kan ikke siges nok – friskrevet parmesan er bare det bedre! Jeg bruger parmesan parmigiano, men du kan også bruge Pecorino Romano, som er lavet på fåremælk. Det er den ost man bruger til at lave en autentisk, klassisk carbonara fx.

Server straks: Pasta Alfredo er bedst, når den serveres med det samme. Hvis den står for længe, kan saucen begynde at stivne og blive for tyk. Hvis det sker, kan du dog altid tilsætte en smule mere fløde eller pastavand og forsigtigt varme den op igen.

    Serveringsforslag

    • Toppings: Jeg drysser selvfølgelig lidt ekstra friskrevet parmesan over retten lige inden servering. Hvis du har lidt frisk persille eller basilikum i hytten, kan det også være lækkert! Og hvis du vil gøre retten ekstra luksuriøs, kan du dryppe lidt trøffelolie over – det smager virkelig GODT!
    • Som hovedret eller tilbehør: Pasta Alfredo fungerer både som en solid hovedret eller som en del af en større italiensk middag. Hvis du serverer den som hovedret, kan du overveje at tilføje en simpel tomatsalat ved siden af. Du kan også servere grillede grøntsager eller et stykke kylling.

    Vild med italiensk mad? Se alle mine italienske opskrifter lige her!

    Variationer af opskriften

    • Tilføj protein: For en mere mættende version kan du tilsætte kyllingebryst, der er stegt eller grillet. Se min opskrift på Pasta Alfredo med Kylling. Rejer er også et lækkert! Begge kan let tilberedes for sig selv og derefter vendes i saucen lige inden servering.
    • Grøntsager: Hvis du vil tilføje lidt grønt til retten, er broccoli eller spinat rigtig godt sammen med den cremede Alfredo-sauce.
    Pasta Alfredo med Kylling
    En variation af den klassiske Pasta Alfredo med kylling, bacon og spinat.
    Prøv opskriften her

    Kan jeg bruge fettuccine i stedet for spaghetti?

    Ja, du kan sagtens bruge fettuccine i stedet for spaghetti. Den brede model kan bære mere sauce, og det siger vi da ikke nej til, gør vi?

    Hvordan undgår jeg, at saucen skiller?

    For at undgå, at Alfredo-saucen skiller, er det vigtigt at varme fløden langsomt op ved middel varme, og hele tiden røre i saucen. Hvis saucen alligevel begynder at skille, kan du prøve at tilsætte en smule pastavand og røre forsigtigt, indtil den samler sig igen.

    Del med nogen du holder af
    Emma Olsen
    Emma Olsen

    Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

    Indlæg: 400
    5 from 1 vote
    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    1 Kommentar
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments