Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Pasta Alfredo
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
400
g
spaghetti
2
hvidløg
25
g
smør
2½
dl
piskefløde
100
g
parmesanost
evt. lidt pastavand
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Du kan sagtens tilføje grøntsager til denne pastaret som fx., broccoli, spinat, ærter eller edemamebønner.
Du kan tilføje kylling, bacon eller pancetta for mere protein og lidt mere smag. Prøx fx min opskrift på
pasta alfredo med kylling.
Brug pastavand til at jævne saucen i stedet for normal vand. Pastavand indeholder stivelse og smag.
Tilberedning
Kog spaghetti i letsaltet vand til den er al dente. Gem lidt pastavand, hvis saucen bliver for tyk.
Selt smørret i en gryde eller i en dyb pande.
Pres hvidløget og lad det blive svitset i et minut.
Hæld fløden ved og lad den langsomt komme op og koge kort.
Skru ned for varmen og tilsæt friskrevet parmesanost. Rør rundt så du har en ensartet, cremet konsistens.
Hæld pasta i gryden og vend det hele godt sammen. Juster konsistensen med pastavand og smag til med salt og friskkværnet peber.