Vil du følge med? 👇
Mexicansk gryderet med oksekød
Mexi gryde
Jeg elsker det mexicanske køkken, som er fyldt med smag og gode sager. Denne gang er det tid til mexicansk gryderet med oksekød og grønt. En skøn og mættende hverdagsret for hele familien, hvor du kan lave stor portion bruge resterne til lækre enchiladas, mexifyldte peberfrugter eller en mexibowl.
Med denne ret er du sikret at få dine grøntsager med både gulerod, squash, bønner og majs. Jeg serverer gryderetten med ris og topper den med avocado og creme fraiche.
Er du til mexicansk inspirerede mad, så se mange flere opskrifter lige her.
Mexicansk gryderet med oksekød
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Gryderetten
- 2 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. tørret chili (eller mere efter smag)
- ½-1 spsk. salt
- peber
- 3 gulerødder, revet
- 1 squash, revet
- 1 stk. rød reber, finthakket
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner (kidney beans)
- 1 dåse majs
- 400 g oksekød
- 1 dl grøntsagsbouillon (1 hel terning)
- 1 lime, saften herfra
- olie til stegning
Toppings
- frisk koriander
- lime
- creme fraiche
- avocado
Sådan gør du
Gryderetten
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt krydderierne og lad dem blive svitset af i et minut inden du tilsætter kødet.
- Lad kødet blive brunet af og tilsæt så gulerod, squash, hakkede tomater, bouillon og limesaft. Lad retten simre i 30-45 minutter ved middel varme under låg.
- Tilsæt peber, majs og bønner og lad retten blive varmet helt igennem i 5-10 minutter.
Tomatsalsa
- Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
- Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir imens du laver resten af retten.
Bløde tacos
- Bland alle ingredienser og ælt dejen godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Form 10-12 boller og tryk dem flade og rul dem ud så tynd du kan.
- Varm en pande op med lidt olie og bag dine brød på begge sider.
Servering
- Nyd gryderetten med tacos og tomatsalsa. Top med syltede rødløg, frisk koriander, tortillas chips, avocado, frisk chili og creme fraiche.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere