Frokost & aftensmad

Klatkager med kanelbagte æbler

Har du en rest risengrød, eller er du bare helt tosset med klatkager som jeg, så prøv denne opskrift. Klatkagerne består selvfølgelig af risengrød og derudover æg, havregryn, mel, kanel, vanilje og kardemomme. De er serveret med kanelbagte æbler og sirup. En nem snack eller  dessert i den sundere boldgade. Velbekom!
Har du en rest risengrød, eller er du bare helt tosset med klatkager som jeg, så prøv denne opskrift. Klatkagerne består selvfølgelig af risengrød og derudover æg, havregryn, mel, kanel, vanilje og kardemomme. De er serveret med kanelbagte æbler og sirup. En nem snack eller dessert i den sundere boldgade. Velbekom!

Klatkager med kanelbagte æbler

Ingredienser

Klatkager

  • 600 g risengrød, afkølet
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanilje
  • 1,5 dl havregryn, grovvalset
  • smør, til stegning

Kanelstegte æbler

  • 1 stort æble (eller to små), i tynde skiver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • smør til stegning
  • evt. lidt salt
  • mandler, hakkede og ristede på panden

Sådan gør du

Klatkager

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  • Steg dine klatkager på en pande ved middel varme. Vend dem først når de er stegt færdig på den ene side, det tager ca. 2-3 minutter.

Kanelbagte æbler

  • Skær æblerne i tynde skiver, og steg dem på en pande til de bliver bløde.
  • Tilsæt kanel, honning og lidt salt steg dem yderligere et par minutter.

Anretning

  • Nyd dine klatkager med kanelbagte æbler, sirup og ristede mandler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering