Klatkager af risengrød

Klatkager med æbler

Har du en rest risengrød, eller er du bare helt tosset med klatkager som jeg, så prøv denne opskrift på klatkager af risengrød. De er super nemme alt lave, og så smager de godt. Nyd dem som en lille snack eller dessert.

Klatkagerne består selvfølgelig af risengrød og derudover æg, havregryn, mel, kanel, vanilje og kardemomme. Jeg serverer dem med kanelbagte æbler og sirup. Du kan også nyde dem med sukker og syltetøj.

Få min opskrift på risengrød her.

Klatkager med kanelbagte æbler
Klatkager af risengrød 2

Klatkager med kanelbagte æbler

Vær den første til at bedømme!
Antal: 15 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

Klatkager

  • 600 g risengrød, afkølet
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanilje
  • 1,5 dl havregryn, grovvalset
  • smør, til stegning

Kanelstegte æbler

  • 1 stort æble (eller to små), i tynde skiver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • smør til stegning
  • evt. lidt salt
  • mandler, hakkede og ristede på panden

Sådan gør du

Klatkager

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  • Steg dine klatkager på en pande ved middel varme. Vend dem først når de er stegt færdig på den ene side, det tager ca. 2-3 minutter.

Kanelbagte æbler

  • Skær æblerne i tynde skiver, og steg dem på en pande til de bliver bløde.
  • Tilsæt kanel, honning og lidt salt steg dem yderligere et par minutter.

Anretning

  • Nyd dine klatkager med kanelbagte æbler, sirup og ristede mandler.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments