Julesalat med granatæble, kikærter og feta

Julesalat med granatæble, kikærter og feta
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 bundt grønkål (ca. 300 g), finthakket
- 1 dåse kikærter (230 g)
- 1 granatæble, kernerne herfra
- 150 feta, smuldret
- 1 stort æble, i tern
- 2 håndfulde saltmandler eller pekannødder, grofthakket
- 1 tsk. honning, stor
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 dl olivenolie
- ½ citron, saften herfra
- 1 tsk. sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og fordel de drænede kikærter på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde.
- Lav din marinade ved at komme honning, citron, olivenolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber i en skål og rør rundt.
- Kom grønkålen i en skål og hæld marnianden over. Kram marinaden ind i grønkålen med dine hænder og vendt det hele godt rundt.
- Find et stort fad og fordel grønkål, kikærter og æble deri. Drys med granatæble og top med saltmandler.
