Frokost & aftensmad

Julesalat med granatæble, kikærter og feta

Måske du allerede har gjort dig store tanker omkring årets julesalat, men hvis ikke, så kommer der altså lige endnu et bud! Denne grønkålssalat har jeg lavet med min kære svigermor, og den består af granatæble, ristede kikærter, saltmandler, feta, æble og en olieeddike dressing med honning og citron. Hvad plejer du at komme i din julesalat?

Julesalat med granatæble, kikærter og feta

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt grønkål (ca. 300 g), finthakket
  • 1 dåse kikærter (230 g)
  • 1 granatæble, kernerne herfra
  • 150 feta, smuldret
  • 1 stort æble, i tern
  • 2 håndfulde saltmandler eller pekannødder, grofthakket
  • 1 tsk. honning, stor
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 dl olivenolie
  • ½ citron, saften herfra
  • 1 tsk. sennep
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og fordel de drænede kikærter på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde.
  • Lav din marinade ved at komme honning, citron, olivenolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber i en skål og rør rundt.
  • Kom grønkålen i en skål og hæld marnianden over. Kram marinaden ind i grønkålen med dine hænder og vendt det hele godt rundt.
  • Find et stort fad og fordel grønkål, kikærter og æble deri. Drys med granatæble og top med saltmandler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering