Vil du følge med? 👇
Julesalat
Klassisk julesalat med grønkål, rødkål og appelsin
Her får du en opskrift på en klassisk julesalat med sprød grønkål, rødkål og appelsin overhældt med en vinaigrette med honning og appelsinsaft. Jeg topper den med honningristede valnødder og granatæble. Vil du gøre lidt ekstra ud af opdækningen til julebordet, så portionsanret din julesalat og server den i glas som på billedet. En rigtig klassiker, der har plads på julebordet hvert år hjemme hos os.
Vil du prøve en anderledes opskrift på en skøn julesalat, så se min opskrift på julesalat med granatæble, kikærter og feta. Tjek også mine andre opskrifter til julen.
Julesalat
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Salat
- 400 g rødkål, finthakket
- 1 stor appelsin eller 2 små, skrællet og i skiver
- 1 granatæble
- 100 g grønkål, grofthakket
- 100 g valnødder
- 2-3 spsk. honning
- lidt flagesalt
Vinaigrette
- 2 spsk. olivenolie
- ½ appelsin, saften herfra
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spks. æblecidereddike
- salt og peber
Sådan gør du
- Varm en pande op med honning og rist valnødderne derpå med en knivspids salt. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
- Snit rødkål og grønkål. Pil appelsinen og skær den i skiver. Pil også granatæblet og tag kernerne ud. Anret din salat i 4 glas ved at komme grønkål i bunden efterfulgt af rødkål, granatæble og valnødder. Tag et par skiver appelsin og tryk dem ned i kanten af glasset (som på billedet).
- Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere