Vil du følge med? 👇
Grillsalat med fersken og halloumi
Nem grillsalat
Denne opskrift på en nem grillsalat med fersken og halloumi passer perfekt til lune sommeraftener på terrassen. Tomat, aubergine, squash, fersken og halloumi er vendt på grillen og derefter toppet med bredbladet persille og ristede pinjekerner. Til sidst overhældes salaten med en simpel vinaigrette dressing.
Jeg serverede salaten sammen med grillet hjertesalat, grillede gulerødder og hjemmelavede barbecue-spareribs. En fantastisk sommermenu, som du kan servere for dine gæster. Salaten kan også nydes som en måltidssalat i sig selv, da den lækre halloumi ost er en dejlig mætteende og fast ost, som fungerer som et godt alternativ til kød.
Prøv også: min opskrift på grillspyd med kylling, grønt og halloumi <<
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.
Grillsalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 squash, i skiver
- ½ aubergine, i skiver
- 3 store tomater, i skiver
- 2 ferskener, i skiver
- 250 g halloumi, i skiver
- bredbladet persille
- ristede pinjekerner
Vinaigrette
- 1 stor tsk. honning
- 2 spsk. æblecidereddike
- ½ citron, saften herfra
- 1 tsk. sennep
- ½-1 dl. olivenolie
- salt og peber
- finthakkede krydderurter, fx. basilikum, persille, purløg
Sådan gør du
- Skær grøntsager og halloumi i skiver. Krydder med salt og peber og pensel med lidt olivenolie. Varm din grill eller grillpande op, og steg til du får fine grillstriber.
- Bland alle ingredienser til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber.
- Find et fad og fordel bredbladet persille herpå efterfulgt af dine grøntsager og din halloumi. Top med ristede pinjekerner og din olieeddike-dressing.