Vil du følge med? 👇
Buglursalat med kylling
Mættende bulgursalat
Her får du opskriften på en nem og mættende bulgursalat med kylling. Denne salat passer perfekt som en måltidssalat til aftensmad eller til frokost. Derudover, så kan bulgur salaten også nydes som en sund og lækker madpakke.
I denne opskrift på bulgursalat med kylling bruger jeg også tomat, agurk, peberfrugt, rødløg, feta og bredbladet persille. Du kan selvfølgelig altid variere opskriften med de grøntsager du har, så du kan få tømt ud i køleskabet. Derudover, så kan du også sagtens skifte bulgur ud med couscous eller quinoa. Er du mere til en vegetarisk udgave af salaten, så se min opskrift på en helt almindelig bulgursalat her.
Er du vild med salater, så hop ind og se alle mine salatopskrifter.
Bulgursalat med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 dl bulgur
- 1 terning grøntsagsboullion (kan undlades)
- ½ rødløg
- ½ agurk
- 1 gul peberfrugt
- 200 g cherrytomater
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 125 g feta
- 2 stk. kyllingebryst
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulguren efter anvisning på pakken i letsaltet vand. Kom en terning grøntsagsboullion i gryden for at give ekstra smag. Fordel bulguren i det fad du vil servere salaten i og lad den køle af, imens du forbereder resten.
- Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. Skær agurken i skiver. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten.
- Skær peberfrugt i mundrette stykker og halver tomaterne.
- Hak bredbladet persille fint og snit rødløget. Skær feta i tern.
- Kom alle grøntsager i fadet til bulguren og bland det hele godt rundt.
- Krydder kyllingebryst med salt og peber og steg den derefter på panden. Skær den i skiver, og placer den ovenpå din bulgursalat.
Dressing
- Pres hvidløget og kom det i en skål sammen med olivenolie, æbleeddike og salt og peber.
- Overhæld salaten med dressingen og server salaten med det samme med den lune kylling.
Emmas tips til opskriften
- Salaten kan sagtens holde sig i en tæt beholder i køleskabet i et par dage.
- Du kan skifte bulgur ud med couscous, quinoa eller perlespelt.
- Du kan variere salaten med andre grøntsager – tilføj fx. spidskål eller edemamebønner.