Regnbue lasagne (vegetar)

Regnbue lasagne (vegetar)
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 25 friske lasagneplader (500 g)
- 2 kugler frisk mozzarella
- frisk oregano
Gulerod- og sød kartoffelpuré
- 500 g gulerødder
- 500 g sød kartoffel
- 1,5 tsk. stødt muskatnød
- olie
- salt og peber
Rødbedepure med gedeost
- 500 g rå rødbede
- 50 g gedeost
- 1 spsk. stødt timian
- olie
- salt og peber
Spinat- og ricottafyld med champignon
- 500 g spinat (jeg brugte frossen hakket spinat)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g ricottaost
- 100 g champignon
- olie
Tomatsauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomat pure
- 1 spsk. stødt oregano
- 1 tsk. tørret chili
Sådan gør du
Gulerod- og sød kartoffelpuré
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl gulerødder og sød kartoffel og skær dem i små tern (jeg skar det hele ret småt, så går det hurtigere i ovnen).
- Kom det i en skål og hæld lidt olie, salt, peber og muskatnød i skålen og rør rundt. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 25 minutter, eller til grøntsagerne er møre og kan blendes.
- Hæld det i en skål med høje kanter og brug en stavblender til at blende det til en puré. Stil det derefter til side.
Rødbedepure med gedeost
- Samme procedure som ovenfor, (giv det blot 30 min i ovnen) men undlad at komme gedeosten med i ovnen før du efterfølgende blender det til en puré.
Tomatsauce
- Sauter presset hvidløg og finthakket løg i en pande med olie.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, tørret chilli, salt og peber og lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Spinat- og ricottafyld med champignon
- Tø spinaten op i en gryde, så den er klar til brug, hvis du bruger frossen spinat.
- Sauter presset hvidløg og finthakket løg i en pande med olie. Tilsæt grovhakkede champignon, salt og peber og lad det svitse med i et par minutter inden du tilsætter spinaten.
- Stil det til side og lad det køle lidt af, inden du rører ricottaosten i.
Sæt din lasagne sammen
- Find et indfast fad (ca. 35 x 25 cm) og hæld tomatsaucen i bunden efterfulgt af et lag lasagneplader.
- Fordel nu de forskellige lag (jeg lavede 5 lag) ved at starte med at komme tomatsaucen i bunden efterfuldt af et lag lasagne plader. Lav dernæst de andre lag med lasagneplader ind imellem. Jeg havde to lag med spinat-og ricotta blandingen og jeg gemte ca. 1/4 af rødbede purén til at toppen.
- Slut af med at fordele mozzarella ud over lasagnen og bag den så i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.
- Nyd lasagnen med det samme og top gerne med frisk oregano.