Frokost & aftensmad

Regnbue lasagne (vegetar)

Regnbue lasagne! Vi er tilbage i Aarhus, og menuen stod i går på denne farverrige vegetarlasagne fyldt med gode sager. Den består af 4 forskellige lag, nemlig et lag med tomatsauce, et lag med gulerod- og sød kartoffelpuré, et lag med rødbedepuré og gedeost, og til sidst et lag med spinat- og ricottafyld med champignon. Den er toppet med mozzarella og frisk oregano. En ide til en sund og nærende aftensmad der mætter og sørger for at du får dine grøntsager;) God weekend!

Regnbue lasagne (vegetar)

Forb. tid35 min
Bagetid30 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 25 friske lasagneplader (500 g)
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • frisk oregano

Gulerod- og sød kartoffelpuré

  • 500 g gulerødder
  • 500 g sød kartoffel
  • 1,5 tsk. stødt muskatnød
  • olie
  • salt og peber

Rødbedepure med gedeost

  • 500 g rå rødbede
  • 50 g gedeost
  • 1 spsk. stødt timian
  • olie
  • salt og peber

Spinat- og ricottafyld med champignon

  • 500 g spinat (jeg brugte frossen hakket spinat)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g ricottaost
  • 100 g champignon
  • olie

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat pure
  • 1 spsk. stødt oregano
  • 1 tsk. tørret chili

Sådan gør du

Gulerod- og sød kartoffelpuré

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl gulerødder og sød kartoffel og skær dem i små tern (jeg skar det hele ret småt, så går det hurtigere i ovnen).
  • Kom det i en skål og hæld lidt olie, salt, peber og muskatnød i skålen og rør rundt. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 25 minutter, eller til grøntsagerne er møre og kan blendes.
  • Hæld det i en skål med høje kanter og brug en stavblender til at blende det til en puré. Stil det derefter til side.

Rødbedepure med gedeost

  • Samme procedure som ovenfor, (giv det blot 30 min i ovnen) men undlad at komme gedeosten med i ovnen før du efterfølgende blender det til en puré.

Tomatsauce

  • Sauter presset hvidløg og finthakket løg i en pande med olie.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, tørret chilli, salt og peber og lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

Spinat- og ricottafyld med champignon

  • Tø spinaten op i en gryde, så den er klar til brug, hvis du bruger frossen spinat.
  • Sauter presset hvidløg og finthakket løg i en pande med olie. Tilsæt grovhakkede champignon, salt og peber og lad det svitse med i et par minutter inden du tilsætter spinaten.
  • Stil det til side og lad det køle lidt af, inden du rører ricottaosten i.

Sæt din lasagne sammen

  • Find et indfast fad (ca. 35 x 25 cm) og hæld tomatsaucen i bunden efterfulgt af et lag lasagneplader.
  • Fordel nu de forskellige lag (jeg lavede 5 lag) ved at starte med at komme tomatsaucen i bunden efterfuldt af et lag lasagne plader. Lav dernæst de andre lag med lasagneplader ind imellem. Jeg havde to lag med spinat-og ricotta blandingen og jeg gemte ca. 1/4 af rødbede purén til at toppen.
  • Slut af med at fordele mozzarella ud over lasagnen og bag den så i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.
  • Nyd lasagnen med det samme og top gerne med frisk oregano.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *