Smovset tortellini bolognese
smovser tortellini bolognese

Tortellini med kødsovs

Tortellini bolognese er en nem og familievenlig hverdagsret som smager himmelsk! Det er smovset comfortfood som hurtigt nemt kan bikses sammen. Den klassiske pasta bolognese er en favorit hos både børn og voksne, og derfor er jeg sikker på, at denne opskrift også vil gå rent hjem hos dig. Ved at bruge tortellini i stedet for almindelige pastaer får du en smovset og ikke mindst mættende ret. Det hele vendes sammen i et fad og bages i ovnen.

Der er ikke sparet på osten. Saucen er lavet med ricotta, og så topper jeg den med frisk mozzarella ost og parmesan. Men bare rolig, der gemmer sig også en masse grøntsager i retten som gulerod, quash og champignon.

Bruge den tortellini variant du bedst kan lide – her har jeg brugt en variant med skinke og ost. Er du helt tosset med tortellini, så kan du også prøve min opskrift på tortellini salat med rucola, avocado og asparges.

Tortellini bolognese 3

Tortellini bolognese

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Simretid 1 time
Samlet tid 1 time 50 minutter

Det skal du bruge

Kødsauce

  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 200 g champignon, hakket
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. timian, stødt
  • ½ spsk. basilikum, stødt
  • 1,5 spsk. oregano, stødt
  • 1,5 tsk. salt
  • peber
  • 2 store gulerødder, revet
  • ½ squash, revet
  • 1 frisk chili, fint hakket (efter smag, tørret kan også bruges)
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomaket
  • olie

Derudover

  • 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker mest
  • 250 g ricottaost
  • 1 kugle mozarella ost
  • evt. en smule friskreven parmesan (kan undlades)
  • frisk timian og/eller frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

Kødsauce

  • Brun kødet i olie så det får en god stegeskorpe og smagen kommer frem. Tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det stege med til løgene er bløde. Tilsæt så champignon.
  • Tilsæt krydderier, salt, peber, rørsukker, æblecidereddike, gulerod, squash og chili. Lad det stege med i ca. 5 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad saucen simre unde låg ved svag varme i en times tid (har du ikke tiden, kan du blot lade det stå i 20 minutter). Smag retten til, måske du ønsker flere krydderier!
  • Afslut med at røre ricottaosten i ved lav varme.

Sammensætning

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Kog dine tortellini efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af.
  • Find et ildfast fad og hæld kødsaucen deri sammen med dine tortellinis. Rør godt rundt og top så med mozzarellaost og eventuelt lidt friskreven parmesanost.
  • Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til osten er sprød. Pynt med frisk timian.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments