Panini med kylling, pesto og avocado

Den bedste panini opskrift

Her får du opskriften på en super lækker, sprød og sund hjemmelavet panini med kylling, pesto og avocado. Jeg elsker den italienske sandwich, der både kan spises til frokost og aftensmad! Hvis du vil se hvor nemt det er, så gå direkte til min videoopskrift.

Panini fyld

Fyldet i panini grill opskrifter kan varieres i det uendelige, men i denne version har jeg brugt hjemmelavet grøn pesto, tomat, avocado, kylling, rucola, artiskok og havartiost.

Panini med avocado, pesto og kylling

Andet lækker fyld til panini opskrifter er hummus, skinke, bresaola og meget mere! Er du til en ægte italiensk panini opskrift, så skal du lave den med kylling, spinat og mozzarella.

Jeg bruger kyllingpålæg for at gøre det ekstra nemt, men grillet kylling ville også være super lækkert! Hvis du ikke er til panini med kylling og ønsker et kødfri alternativ, så kan du riste skiver af aubergine i din panini maskine og komme i din panini sandwich – det smager drøngodt!

TIP! Prøv fx min opskrift på luksus toas med aubergine og chorizo!

Panini med avocado, pesto og kylling

Panini med avocado, pesto og kylling

5 fra 3 bedømmelser
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 4 skiver franksbrød
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. grøn pesto (evt. hjemmelavet se link nederst)
  • 1 avocado
  • 1 tomat
  • 4 skiver kyllingpålæg
  • 4 stk. artiskok (fra glas)
  • 2 håndfulde rucola
  • 6 skiver havarti ost (eller frisk mozzarella)
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at smøre de 4 stk. franskbrød med smør på den ene side og pesto på den andens side.
  • Fordel avocado, tomat, kyllingpålæg og rucola på den ene side.
  • Fordel ost og artiskok på den anden side.
  • Luk sammen og placer i din paninimaskine.
  • Drys med flagesalt og pynt med frisk basilikum.

Emmas tips til opskriften

  • Vil du lave din egen hjemmelavede pesto, så se min opskrift på grøn pesto lige her. 
  • Jeg bruger helt almindelig franskbrød til denne panini, men i mange supermarkeder kan du også købe de helt flade brød som egner sig ekstra godt til panini. Surdejsbrød vil også være lækkert, og vil du lave din panini endnu mere mættende, så kan du også bruge rugbrød.
  • Du kan variere din smørelse i din panini. Rød pesto, hummus, pikantost eller oliventapenade kunne også være en ide!
  • I denne panini bruger jeg kyllingpålæg. Andre ideer er bresaola, serrano og chorizo. Du kan også snild lave en vegetarisk udgave, og servere den med grillet aubergine fx. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift

Se hvor nemt og det er, at lave en panini, i min videoopskrift til højre. Jeg bruger en paninimaskine fra Jeg bruger en panini maskine fra Braun (reklamelink), som også kaldes en multigrill, da du både kan bruge den til at grille, stege og til at lave vafler.

Hvis jeg ikke har en paninimaskine?

Bare rolig, du kan sagtens opnå et lækkert panini-resultat selvom du ikke har en panini maskine. Har du en grillpande, så kan du lave den derpå og stadig få de fine grillstriber. Har du ikke det, så brug en almindelig pande – hermed bliver oplevelsen mere som en sprød toast.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments