Vil du følge med? 👇
Nem og cremet blomkålssuppe
Blomkålssuppe med kartoffel
Her får du opskriften på en nem og cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan. En bugdetvenlig hverdagsret, som går rent hjem hos hele familien. Den smager fantastisk, og så er den også super nem at lave.
Suppen får masser af smag fra både frisk ingefær, citronskal og muskatnød. Den er toppet med parmesanbagt blomkål, friske krydderurter og bacon. Skal det være ekstra nemt og hurtigt, så kan du undlade toppings og bare nøjes med selve suppen.
TIP! Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe.
Blomkålssuppe med kartoffel
Antal: 4 portioner
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 400 g blomkål, i små buketter
- 400 g kartofler, skrællet og i tern
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2-3 cm frisk ingefær, skrællet finthakket
- ½ citron, saft og revet skal herfra
- revet muskatnød (kan undlades)
- 6-8 dl hønsebouillon eller grøntsagsboullion
- 2 dl madlavningsfløde
- 30 g frisk parmesan, revet
- salt og peber
- krydderurter (her persille og purløg)
- evt. bacon
- evt. brød
- evt. grønkål
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær blomkål i mindre buketter. Tag en håndfuld fra af de pæneste og skær dem i 1 cm. tykke skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og pres ét fed hvidløg over. Riv også frisk parmesan over og afslut med at drysse med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldne. OBS: hvis du ønsker lidt ekstra pynt, kan du også smide en håndfuld grønkål på bagepladen.
- Find en gryde og sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt citronskal, citronsaft, muskatnød og ingefær. Lad det steget et par minutter.
- Skær kartofler i tern og kom dem i gryden sammen med resten af blomkålen. Lad det stege med i ca. 5 minutter og overhæld så med hønsebouillon. Start med at tilsætte 6 dl.
- Lad det simre under låg ved middel varme i ca. 12 minutter, eller til kartofler og blomkål er møre. Blend med en stavblender og tilsæt så fløde og evt. mere bouillon, så du får den ønskede konsistens.
- Riv resten af parmesanen i suppen og smag til med salt, peber, muskatnød og citronskal.
- Pynt med de bagte blomkål/grønkål samt krydderurter, bacon og brød.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere