Vil du følge med? 👇
Æbleboller med kanel og kardemomme
Krydrede æbleboller
Æbleboller med kanel og kardemomme er en perfekt krydret efterårsbolle, som smager skønt til en god kop kaffe eller the. Nyd dem lune med smør eller en god skive ost. De er dejligt både luftige og bløde i konsistensen.
Har du æbler i haven, så er det perfekt at bruge dem, da de er dejligt friske og syrlige. Alle slags æbler kan dog sagtens bruges.
Æblebollerne er lavet med den samme dej som i min opskrift på chokoladeboller med kardemomme. Her har jeg blot tilføjet chokolade i stedet for æble.
Prøv også: min opskrift på bløde og lækre spinatboller.
Æbleboller med kanel og kardemomme
Antal: 12 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 3 dl mælk
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1½ spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. salt
- 100 g ølandshvedemel (eller grahams, manitoba mm)
- 550-650 g hvedemel
- 2 æbler, skrællet og revet
- 1 æg til pensling
- kanelsukker til pynt
- hasselnøddeflager til pynt
Sådan gør du
- Lun mælken og hæld den i en skål sammen med gær. Rør det sammen.
- Tilsæt olie, revet æble, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i æblerne. Jeg brugte ca. 600 g. Dejen må godt være lidt klistret. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
- Form 12-14 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere