Vil du følge med? 👇
Kartoffelrösti med laks
Nem og hurtig frokost
Når jeg har lyst til noget nemt, lækkert og lidt ekstra, laver jeg kartoffelrösti med varmrøget laks. Rösti med laks passer perfekt til en hyggelig frokost, en let aftensmad eller endda som en forret, når der kommer gæster. Jeg elsker kombinationen af de sprøde röstier og den røgede laks som jeg rører sammen med cremefraiche, rødløg og dild. Jeg topper med radiser og spinatblade. Se opskriften herunder.
Opskriften er udviklet i til Whiteaway
Kartoffelrösti med laks
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 125 g varmrøget laks (jeg brugte peberlaks)
- 4 spsk. creme fraiche (18%)
- ½ lime, saften herfra
- 2 håndfulde dild, finthakket
- salt og peber
- radiser til pynt
- spinatblade
- 4 kartofler (mellemstore)
Sådan gør du
- Pil laksen og riv den i små stykker.
- Kom laksen i en skål sammen med cremefraiche, limesaft, dild, salt og peber. Rør rundt.
- Kog kartoflerne og kom dem i en smurt belgisk vaffeljern. Pres godt sammen, så du får sprøde röstikartofler.
- Anret dine rösti med spinat og en klat lakserilette ovenpå. Pynt med radiser og dild.
Ingredienser i kartoffelrösti med laks
Hovedrollen spilles selvfølgelig af kartoflerne, som gør röstierne sprøde og lækre. Jeg plejer at vælge faste kartofler som aspargeskartofler, fordi de holder formen bedst. Find en mellemstor kartoffel hvis det er til frokost. Vil du servere retten til forret kan du vælge små kartofler.
Den varmrøgede laks giver retten sin karakteristiske smag – især hvis du bruger peberlaks, som tilføjer lidt ekstra kant. Dilden passer perfekt til både laks og kartofler. Radiser og spinatblade fungerer som pynt og giver lidt sprødhed og farve
Kartoffelrösti i vaffeljern
I denne opskrift bruger jeg min bordgrill/paninimaskine fra Braun, som er super smart til formålet! Du får de sprødeste rösti som er klar på ingen tid! En sjov og anderledes måde at lave en kartoffelrösti på.