Nem og hurtig frokost

Når jeg har lyst til noget nemt, lækkert og lidt ekstra, laver jeg kartoffelrösti med varmrøget laks. Rösti med laks passer perfekt til en hyggelig frokost, en let aftensmad eller endda som en forret, når der kommer gæster. Jeg elsker kombinationen af de sprøde röstier og den røgede laks som jeg rører sammen med cremefraiche, rødløg og dild. Jeg topper med radiser og spinatblade. Se opskriften herunder.

Kartoffel Rösti med laks
Kartoffel Rösti med laks

Opskriften er udviklet i til Whiteaway

Kartoffel Rösti med laks

Kartoffelrösti med laks

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 125 g varmrøget laks (jeg brugte peberlaks)
  • 4 spsk. creme fraiche (18%)
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 håndfulde dild, finthakket
  • salt og peber
  • radiser til pynt
  • spinatblade
  • 4 kartofler (mellemstore)

Sådan gør du

  • Pil laksen og riv den i små stykker.
  • Kom laksen i en skål sammen med cremefraiche, limesaft, dild, salt og peber. Rør rundt.
  • Kog kartoflerne og kom dem i en smurt belgisk vaffeljern. Pres godt sammen, så du får sprøde röstikartofler.
  • Anret dine rösti med spinat og en klat lakserilette ovenpå. Pynt med radiser og dild.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i kartoffelrösti med laks

Hovedrollen spilles selvfølgelig af kartoflerne, som gør röstierne sprøde og lækre. Jeg plejer at vælge faste kartofler som aspargeskartofler, fordi de holder formen bedst. Find en mellemstor kartoffel hvis det er til frokost. Vil du servere retten til forret kan du vælge små kartofler.

Den varmrøgede laks giver retten sin karakteristiske smag – især hvis du bruger peberlaks, som tilføjer lidt ekstra kant. Dilden passer perfekt til både laks og kartofler. Radiser og spinatblade fungerer som pynt og giver lidt sprødhed og farve

Kartoffelrösti i vaffeljern

I denne opskrift bruger jeg min bordgrill/paninimaskine fra Braun, som er super smart til formålet! Du får de sprødeste rösti som er klar på ingen tid! En sjov og anderledes måde at lave en kartoffelrösti på.

Videoopskrift


Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments