Vil du følge med? 👇
Gulerodskage
Gulerodskage med ostecreme
Her får du min bedste opskrift på en svampet og saftig gulerodskage med ostecreme. Det er en svampet og lækker kage som de fleste kan lide. På toppen smøres kagen med en syrlig flødeostecreme og valnødder.
Kagen får en dejlig krydret smag fra kanel, og så har jeg også tilføjet en smule stødt kardemomme. Dette kan dog sagtens undlades. Derudover får den fylde fra friskreven gulerod og grofthakkede valnødder.
TIP! Skal du lave kage til mange mennesker, så prøv min opskrift på gulerodskage i bradepande <<
Creme til gulerodskage
En gulerodskage som denne kan sagtens nydes lige som den er, men er du alligevel på udkig efter en slags topping til gulerodskagen, så vil jeg til hver en til lave en nem ostecreme. Det er nem og hurtig at lave, og du kan sagtens forberede cremen i forvejen og opbevare den i køleskabet. Cremen laves på neutral flødeost, flormelis og smør, som piskes sammen smages til med citronskal og vaniljesukker.
Gulerodskage
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g brun farin
- 1,5 dl smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme (kan undlades)
- 250 g gulerod
- 50 g valnødder
Ostecreme
- 100 g blødt smør i tern
- 100 g neutral flødeost
- 100 g flroemelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ økolgisk citron (skal og saft)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170° varmluft.
- Beklæd en springform på 24 cm. med bagepapir eller smør formen med olie eller smør.
- Pisk brun farin og olie sammen i en stor skål.
- Tilsæt æg ét ad gangen imens du pisker til du har en luftig masse.
- Sigt mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver, natron, kardemomme og salt ned i skålen og rør dejen sammen så der ikke er noget synligt mel.
- Riv gulerødderne og hak valnødderne groft. Vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i springformen og bag i ovnen i c. 45-50 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle helt af på en rist inden du pynter med osrecreme og valnødder.
Ostecreme
- Pisk smør, floremelis og vaniljepulver sammen i en skål til det er luftigt og lyst. Rør flødeost og citronskal i. Pas på du ikke rører for meget, da cremen så vil miste "pusten".
- Smør ostecremen på kagen og pynt med valnødder.
Emmas tips til opskriften
- En guleordskage som denne kan sagtens bages dagen før den skal serveres. Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet.
- Prøv at skifte gulerod ud med squash.
- Forbered evt. ostecreme på forhånd og opbevar den i køleskabet. Smør den på kagen lige inden servering.
- Frys dine kagerester ned og lad den tø op ved stuetemperatur.
- Prøv også min opskrift på gulerodskage i bradepande.