Cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g blomkål, i små buketter
- 400 g kartofler, skrællet og i tern
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2-3 cm frisk ingefær, skrællet finthakket
- ½ citron, saft og revet skal herfra
- lidt revet muskatnød (kan undlades)
- 6-8 dl hønsebouillon
- 1 dl madlavningsfløde
- 30 g frisk parmesan, revet
- salt og peber
- krydderurter (her persille og purløg)
- evt. bacon
- evt. brød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær blomkål i mindre buketter. Tag en håndfuld fra af de pæneste og skær dem i 1 cm. tykke skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og pres ét fed hvidløg over. Riv også frisk parmesan over og afslut med at drysse med salt og peber.
- Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldne.
- Find en gryde og sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt citronskal, citronsaft, muskatnød og ingefær. Lad det steget et par minutter.
- Tilsæt resten af blomkålen i små buketter sammen med kartoflerne. Lad det stege med i ca. 5 minutter og overhæld så med hønsebouillon. Start med at tilsætte 6 dl., og tilsæt så mere vand hen ad vejen, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Husk, at der også skal fløde i senere.
- Lad det simre under låg ved middel varme i ca. 12 minutter, eller til kartofler og blomkål er møre.
- Blend med en stavblender og tilsæt så fløde og evt. mere bouillon.
- Riv resten af parmesanen i og smag til med salt og peber.
- Nyd retten med friske krydderurter, bacon og brød.
