Frokost & aftensmad

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan

Ohøj for en cremet suppe, jeg har mig her! Det er en blomkålssuppe med kartoffel, parmesan og fløde, som får massere af dejlig smag fra både frisk ingefær, citronskal og muskatnød. Den er toppet parmesanbagte blomkål, friske krydderurter og bacon. Hvad mere er der at sige, end værsgo;) God dag til jer alle!

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 400 g kartofler, skrællet og i tern
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2-3 cm frisk ingefær, skrællet finthakket
  • ½ citron, saft og revet skal herfra
  • lidt revet muskatnød (kan undlades)
  • 6-8 dl hønsebouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 30 g frisk parmesan, revet
  • salt og peber
  • krydderurter (her persille og purløg)
  • evt. bacon
  • evt. brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær blomkål i mindre buketter. Tag en håndfuld fra af de pæneste og skær dem i 1 cm. tykke skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og pres ét fed hvidløg over. Riv også frisk parmesan over og afslut med at drysse med salt og peber.
  • Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldne.
  • Find en gryde og sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt citronskal, citronsaft, muskatnød og ingefær. Lad det steget et par minutter.
  • Tilsæt resten af blomkålen i små buketter sammen med kartoflerne. Lad det stege med i ca. 5 minutter og overhæld så med hønsebouillon. Start med at tilsætte 6 dl., og tilsæt så mere vand hen ad vejen, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Husk, at der også skal fløde i senere.
  • Lad det simre under låg ved middel varme i ca. 12 minutter, eller til kartofler og blomkål er møre.
  • Blend med en stavblender og tilsæt så fløde og evt. mere bouillon.
  • Riv resten af parmesanen i og smag til med salt og peber.
  • Nyd retten med friske krydderurter, bacon og brød.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering