Gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Hjemmelavede æbleskiver er bare noget af det bedste… Specielt når du serverer dem en sen eftermiddag når mørket faldet på, med sukker, syltetøj og flormelis – det er da ren og skær hygge! I denne æbleskiver opskrift får du store, runde og luftige æbleskiver, som med garanti vil få dig i julestemning. Er du til julebagning, så prøv også mine opskrifter på vaniljekranse, finskbrødspecier og brunkager.

Hvordan laver man æbleskiver

Først skal du slå en æbleskivedej sammen. Jeg laver de helt gode gammeldags æbleskiver med kærnemælk og natron. Derudover, så tilføjer jeg citronskal til dejen, da jeg ELSKER smagen af citron. Er du ikke så vild med citron, så kan du sagtens lave din æbleskive dej uden. Jeg tilføjer også rigeligt med kardemomme, da jeg synes det hører sig til. Jeg bager mine æbleskiver i et elektronisk æbleskivejern – det fungerer alle tiders! Du kan også bruge en gammeldags æbleskivepande, hvis du har sådan en.

TIP! Hop ned og se fremgangsmåden i min videopskrift!

Æbleskiver

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 20 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. rørsukker (eller normal sukker )
  • 4 dl hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 citron (skal herfra)
  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 50 g smeltet smør (smeltet )

Sådan gør du

  • Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Brug en ske til at blande vaniljekornene med sukker, så alle kornene fordeler sig fint.
  • Kom vaniljesukker, hvedemel, natron, kardemomme, salt og citronskal i en skål.
  • Skil æggeblommerne fra hviderne og kom blommerne i skålen til melblandingen.
  • Hæld æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.
  • Kom også kærnemælk og smeltet smør i skålen med melblandingen og pisk nu det hele godt sammen til en tyk konsistens.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud.
  • Opvarm en æbleskivepande eller æbleskivejern til middel varme. Fyld alle hullerne med lidt smør.
  • Fyld hullerne ¾ op med dej. Når dejen begynder at sætte sig og danner skorpe, vend da æbleskiverne en kvart omgang. Fyld nu en smule mere dej i hullerne og lad æbleskiverne danne en skorpe. Vend æbleskiverne en kvart omgang igen, og fyld med lidt mere dej. Afslut med at vende æbleskiverne hele vejen rundt. På denne måde skulle du gerne få fine runde æbleskiver!
    Se evt. fremgangsmåden i videoopskriften nedenfor!
  • Vend æbleskiverne nogle gange, så de bliver gennemstegt hele vejen rundt.
  • Server dine æbleskiver med sukker, syltetøj og flormelis.

Emmas tips til opskriften

  • Du sikrer dig, at dine æggehvider er pisket helt stive ved at tjekke, om du kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud. 
  • Prøv at tilføje en skive æble i midten af din æbleskive. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
æbleskiver

Æbleskivejern eller æbleskivepande?

Jeg har prøvet begge dele! Fordelen ved det elektriske æbleskivejern er, at du nemmere kan styre varmen, så de ikke så nemt brænder på. Dog synes jeg ikke det er noget problem med æbleskivepanden, så længe du bare holde øje, vender dem undervejs og bruger godt med fedtstof. Æbleskivejernet er fra OBH Nordica og æbleskivepanden er fra Le Creuset. Jeg er personligt helt vild med panden – den har bare noget charme over sig!

æbleskiver

Æbleskiver opskrift med kærnemælk

I denne opskrift bruger jeg kærnemælk, men har du ikke kærnemælk på lager, så kan du også bruge andre former for syrnede mælkeprodukter som yoghurt naturel, ymer, tykmælk eller A38. Bliver konsistensen for tyk, så rør mælkeproduktet sammen med lidt vand. Jeg synes dog, at du får det bedste resultat ved at bruge denne opskrift på æbleskiver med kærnemælk.

Videoopskrift hjemmelavede æbleskiver

Se min videoopskrift af verdens bedste æbleskiver lige her! Her kan du også lure teknikken, når du skal vende dem – sp bliver dte forhåbentlig lidt nemmere 🙂

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments