Vil du følge med? 👇
Tabouleh
Tabouleh salat
Her får du opskriften på tabouleh – en simpel og skøn libanesisk salat, der består af bulgur, tomat, agurk, rødløg, mynte og persille. Salaten går også under navnet bulgursalat, da det er dét salaten hovedsageligt består af. Udover bulgur og grøntsager, så består salaten også af en simpel dressing af olivenolie og citron.
Tabouleh er en klassisk arabisk salat, og er ofte en del af de små meze-retter, som er små retter eller appetitvækkere i det mellemøstlige køkken.
TIP! Er du vild med mad fra det mellemøstlige køkken, så se alle mine opskrifter derfra lige her.
Denne tabouleh salat kan laves lynhurtigt, og derfor er den supergod at bruge som tilbehør til aftensmaden, eller som en nem frokost. Ønsker du en dressing med mere smag, så prøv min opskrift på myntedressing med hvidløg, som også passer rigtig godt til denne salat.
Tabouleh
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g bulgur
- 200 g tomater
- 1 agurk
- 2 håndfulde mynte
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 1 lille rødløg
Dressing
- ½ dl olivenolie
- 1 citron (skal og saften herfra)
- ½ tsk. sukker
- salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog bulgur efter anvisning på pakken og kom det i det fad eller skål, som du vil servere salaten i. Lad bulguren køle af, imens du forbereder resten af salaten.
- Snit tomat, agurk, rødløg, mynte og bredbladet persille fint. Vend det i bulguren.
- Bland olivenolie, citronsaft, citronskal, sukker og salt og friskkværnet peber i en skål. Overhæld dressingen over salaten og vend det hele godt sammen.