Vil du følge med? 👇
Småkager med ingefær og kanel
Sprøde julesmåkager
Småkager med ingefær og kanel er en sprød og lækker småkage med et strejf af jul.
Dejen er virkelig nem og lige at gå til – alle ingredienser skal blot blandes sammen. Derefter rulles dejen til en pølse og kommes på køl, så den er nemmere at skære i perfekt tynde skiver.
Er du ikke vild med ingefær- og kanelsmagen, så kan du bruge grunddejen og i stedet prøve at tilsætte lakridspulver og tørrede tranebær eller mandler.
Opbevar småkagerne i en tætlukket dåse.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavede pebernødder.
Småkager med ingefær og kanel
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g Hvedemel
- 250 g sukker
- 200 g smør
- 40 g lys sirup
- 20 g frisk revet ingefær eller 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. natron
- 1,5 tsk, kanel
Sådan gør du
- Ælt alle ingredienserne sammen på én gang
- Rul dejen ud i til to pølser og læg dem i køleskabet i fryseren i 1-2 timer. Brug bagepapir eller film til at pakke dem ind.
- Skær pølserne til ensartede skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensel med et sammenpisket æg og drys kanelsukker over.
- Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 minutter til de er lysebrune i kanten. Husk at holde øje med dem jævnligt!
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere