Vil du følge med? 👇
Spiselige grankogler med oreo og chokopops
Chokolade grankogler
Du MÅ prøve disse spiselige grankogler med Oreo og Chokopops. De er sjove at lave, utroligt dekorative, og så smager de bare fantastisk her i december måned. De kræver kun få ingredienser (3 stks!) og er en skøn blanding af cremet, sødt og knasende. Perfekte til både julebordet og hyggelige vinteraftener med en varm kop kakao. Hvis du vil se hvor nemt det er, så hop ned og se min videoopskrift længere nede.
Opskriften er udviklet sammen med den gode Josephine.
Spiselige grankogler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 300 g oreo kiks (eller ligende chokoladekiks med creme i midten)
- 150 g philadelphia ost
- 200 g chocos morgenmadsskaller med buet form
- flormelis til pynt
Sådan gør du
- Blend dine oreos fint i en minihakker eller blender.
- Kom oreo i en skål sammen med philadelphia ost og bland det godt sammen.
- Form til kogler og pynt med dine chohos skaller til du har fine spiselige grankogler.
- Brug en lille si eller andet og frys med flormelis.
Ingredienser i spiselige grankogler
- Oreo-kiks
Disse kiks udgør selve basen for “dejen”, der skal formes til grankogler. De har en cremet fyldning, der gør dem nemme at smuldre og samle igen. Hvis du ikke har Oreo-kiks, kan andre chokoladekiks med cremefyld også bruges. - Philadelphia ost
Osten giver dejen dens cremede, lidt fugtige konsistens, som er perfekt til at forme. Jeg foretrækker Philadelphia for dens milde smag, men andre flødeoste kan sagtens bruges, så længe de er naturel. - Chokopops
Disse buede morgenmadsskaller er hemmeligheden bag den knasende tekstur og det fine grankogle-udseende. De er nemme at sætte fast og skaber det helt rigtige look. - Flormelis
En vigtig detalje, der giver det sidste touch til dine grankogler. Flormelis drysses let over for at skabe et sneeffekt, som gør dem ekstra vinterlige og smukke at se på.
Videoopskrift chokolade grankogler
Tips til at lave perfekte spiselige grankogler
At lave disse grankogler er både sjovt og kreativt, men der er nogle små tricks, der kan gøre processen endnu lettere. Her er mine bedste tips:
- Hold dejen kold
Når du har blandet Oreo-smulderet og Philadelphia-osten, kan det være en fordel at lade dejen hvile i køleskabet i 15-20 minutter. Det gør den nemmere at arbejde med og holder formen bedre, når du sætter Chokopops på. - Brug lidt pres
Når du sætter Chokopops fast som “nålene” på grankoglerne, kan du let trykke dem en smule ind i dejen for at sikre, at de sidder fast. Arbejd dig oppefra og ned for at få et realistisk udseende. - Eksperimentér med størrelsen
Jeg foretrækker at lave grankoglerne i forskellige størrelser – nogle små til børnehænder og andre større til de voksne.
Vild med julesnacks? Så prøv også min opskrift på jule chokoladebark.
Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Kan jeg bruge andre typer kiks end Oreo?
Ja, alle chokoladekiks med cremefyld kan bruges, så længe de nemt kan smuldres og formes.
Hvor lang tid kan grankoglerne opbevares?
De kan holde sig i op til tre dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
Kan jeg lave dem i forvejen?
Ja, de kan sagtens laves dagen før og pyntes lige inden servering.