Vil du følge med? 👇
Cremet og luftig tunmousse med rejer
Spinatvafler med tunmousse
Her får du en opskrift på en cremet og luftig tunmousse med rejer. Tunmousse er en klassiker på til både julefrokost og påskefrokost, men er også perfekt at servere som en skøn forret eller som en frokost. Her serverer jeg tunmoussen med hjemmelavede spinatvafler – en opskrift jeg altid bruger fra Stinna.
Tunmoussen kan med fordel laves dagen forinden, så den kan sætte sig natten over.
Prøv også: Tacos med krydret tunsalat <<
Tunmousse
Antal: 1 portion (ca 6 personer)
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 dåse tun (i olie eller vand)
- 3 stykker husblas
- 250 ml creme fraiche 18 %
- 1 dl fløde
- ½ løg, finthakket
- citronsaft
- salt og peber
Derudover
- spinatvafler (se link øverst)
- rejer
- citron
- dild
Sådan gør du
- Kom finthakkede løg i en gryde med vand og giv dem et kort opkog på ca. 3 minutter. Si vandet fra og lad dem køle af.
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Dræn væden fra tunen og kom det i en skål sammen cremefraiche, løg og saften fra en halv citron.
- Tag husblas op af vandet og smelt det i en gryde ved lav varme. Rør den i tunmoussen.
- Pisk fløden til en let skum og vend den den i moussen.
- Smag til med salt, peber og evt. mere citron og kom den i en form. (Jeg brugte en 1 liters aflang bageform). Sæt på køl i 5-6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.
Derudover
- Anret din tunmousse på spinatvaflerne sammen med rejer, citron og dild.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Andre opskrifter til påskebordet…
Rugvafler med hjemmelavet skinkesalat
Små rughapsere med hjemmelavet skinkesalat til påskebordet!
Gå til opskrift
Æggesalat
Klassisk æggesalat med æble og ærter. Nyd den på et frisk stykke rugbrød eller sprødt surdejsbrød.
Gå til opskrift