Cremet og luftig tunmousse med rejer

Spinatvafler med tunmousse

Her får du en opskrift på en cremet og luftig tunmousse med rejer. Tunmousse er en klassiker på til både julefrokost og påskefrokost, men er også perfekt at servere som en skøn forret eller som en frokost. Her serverer jeg tunmoussen med hjemmelavede spinatvafler – en opskrift jeg altid bruger fra Stinna.

Tunmoussen kan med fordel laves dagen forinden, så den kan sætte sig natten over.

Prøv også: Tacos med krydret tunsalat <<

Cremet og luftig tunmousse med rejer

Tunmousse

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 portion (ca 6 personer)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Køletid 6 timer
Samlet tid 6 timer 15 minutter

Det skal du bruge

  • 1 dåse tun (i olie eller vand)
  • 3 stykker husblas
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 1 dl fløde
  • ½ løg, finthakket
  • citronsaft
  • salt og peber

Derudover

  • spinatvafler (se link øverst)
  • rejer
  • citron
  • dild

Sådan gør du

  • Kom finthakkede løg i en gryde med vand og giv dem et kort opkog på ca. 3 minutter. Si vandet fra og lad dem køle af.
  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Dræn væden fra tunen og kom det i en skål sammen cremefraiche, løg og saften fra en halv citron.
  • Tag husblas op af vandet og smelt det i en gryde ved lav varme. Rør den i tunmoussen.
  • Pisk fløden til en let skum og vend den den i moussen.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere citron og kom den i en form. (Jeg brugte en 1 liters aflang bageform). Sæt på køl i 5-6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.

Derudover

  • Anret din tunmousse på spinatvaflerne sammen med rejer, citron og dild.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Andre opskrifter til påskebordet…

Hjemmelavet karrysalat
Simpel opskrift på en lækker hjemmelavet karrysalat.
Gå til opskrift
Rugvafler med hjemmelavet skinkesalat
Små rughapsere med hjemmelavet skinkesalat til påskebordet!
Gå til opskrift
Æggesalat
Klassisk æggesalat med æble og ærter. Nyd den på et frisk stykke rugbrød eller sprødt surdejsbrød.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments