Vil du følge med? 👇
Rødbedesalat med feta
Salat med rødbede
Prøv denne opskrift på rødbedesalat med feta – en rigtig vintersalat, som jeg elsker at serverer som tilbehør til diverse retter, når det er efterår og vinter.
Rødbederne i salaten er bagt i ovnen i små 20 minutter, så de stadig har lidt bid. Rødbederne bliver lidt søde i smagen, når de bliver bagt, og derefter passer de perfekt sammen med den saltede feta. Udover rødbeder og feta, så gemmer salaten også på rødløg, spinat, rucola og sprøde ristede hasselnødder. Jeg overhælder salaten med en simpel sennepsdressing, som giver en perfekt syrlighed til denne rødbede salat.
Rødbedesalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 500 g rødbeder
- olivenolie
- salt og peber
- 100 g salat (fx frisk rucola og spinat)
- 1 lille rødløg
- 100 g feta
- 40 g hasselnødder
Sennepdressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike )
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ citron (saften herfra)
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i grove skiver.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med friskkværnet salt og peber.
- Bag rødbederne i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15-20 minutter. Rødbeden skal være mør, men stadig have lidt bid. Lad rødbederne køle lidt af og forbered nu resten af salaten.
- Hak rødløget fint.
- Rist hasselnødderne på panden og hak dem derefter groft.
- Fordel salat (her: rucola og spinat) på et stort fad sammen med de bagte rødbedestykker og rødløg.
- Smuldr fetaen over salaten og drys med de ristede hasselnødder.
Sennepdressing
- Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Du kan også ryste dressingen sammen i et lille glas/beholder med låg.
- Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citronsaft hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
- Overhæld salaten med dressingen og drys evt. med lidt ekstra flagesalt og friskkværnet peber.
Rødbede salat med bagt rødbede
I denne opskrift på den bedste rødbedesalat, bager jeg rødbederne i ovnen, hvilket får en dyb og sød smag frem i rødbederne. Du kan også koge rødbederne, men så får de ikke den fine gyldne og sprøde overflade som de gør, hvis du bager dem. Du kan også bruge rå rødbede – så skal du bare rive dem helt fint på et mandolinjern eller på et rivejern. Hvid du gør dette, bliver salaten mere sprød og rå.
TIP! Er du vild med salater, så se hop ind og find masser af inspiration til din næste salat lige her <<