Vil du følge med? 👇
Pandekage roulade med jordbær
Nem roulade med pandekager
Jeg eeeelsker pandekager, og når de så ovenikøbet rulles sammen med en lækker creme og jordbær , får man pandekage roulade med jordbær – en dessert, der både er nem at lave og bare ser fantastisk ud. Det er en god dessert hvis du vil imponere dine gæster lidt med den fine røde farve eller bare til at forkæle familien på en hyggelig aften. Og så er det en opskrift, som man nemt kan tilpasse, alt efter hvad man lige har i køkkenet!
Jeg bruger lyserød frugtfarve for at få den fine røde/lyserøde farve, men dette kan sagtens undlades hvis du hellere bare vil have normale pandekager. Opskriften er lavet i samarbejde med Josephine.
Pandekage roulade
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pandekagedej (6 stk)
- 2 æg
- 35 g sukker
- knivspids salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 225 ml mælk
- 40 g smør
- 3-4 dråber lyserød farvestof (kan undlades)
- smør til stefning
- 10 jordbær til pynt og fyld
Creme
- 2½ dl piskefløde
- 75 ml kondenseret mælk
- 1 tsk. vaniljesykker
Sådan gør du
Pandekagedej (6 stk)
- Pisk æg og sukker sammen i en skål med en elpisker.
- Smelt smøret i en gryde og kom det i skålen til æg og sukker.
- Blande mel, vanillesukker og salt i en anden skål og sigt derefter blandingen ned i æggemassen og pisk godt sammen.
- Hæld mælken i lidt ad gangen mens du rører.
- Stil dejen på køl i minimum 30 min.
- Bag pandekagerne på en varm pande med godt med fedtstof (gerne tynde pandekager!). Du skal bruge 3 pandekager til rouladen.
- Lad pandekagerne køle helt af inden du kommer creme på!
Creme
- Kom fløde, kondenseret mælk og vanille i en skål og pisk til en luftig creme.
Selve rouladen
- Placer 3 afkølede pandekager på række hvor de overlapper hinanden en smule (se billeder længere nede i opslaget),
- Fordel cremen derpå men lad alle kanterne være fri (gem evt en lille smule creme til pynt på toppen).
- Lav 4 rækker med jordbær op tværs og fold siderne en sule ind så du kan rulle rouladen sammen til en tyk roulade.
- Stil rouladen på køl i 2 timer.
- Pynt med det sidste creme (kom evt. i sprøjtepose med tyl) og placer de sidste jordbær på toppen som pynt.
Emmas tips til opskriften
- du kan sagtens undlade frugtfarve og lave en jordbærroulade med almindelige pandekager.
Tips til en perfekt pandekageroulade
Et part tips til din roulade! Først og fremmest handler det om at få pandekagerne den rette tykkelse (de skal være tynd!!) så du nem kan rulle den sammen. Jeg sørger altid for, at pandekagedejen er godt pisket og uden klumper, så den fordeler sig jævnt på panden. Når jeg steger pandekagerne, bruger jeg middel varme og en non-stick pande, så de bliver gyldne og sprøde i kanterne, men stadig bløde nok til at kunne rulles. Husk også godt med fedtstof!
Når pandekagerne er stegte og afkølede (vigtig!!) , fordeler jeg cremen jævnt på midten af de tre pandekager og lægger skiver af friske jordbær ovenpå i striber. Herefter ruller jeg forsigtigt pandekagen sammen, mens jeg holder øje med, at cremen ikke presses ud i siderne. Hvis jeg har tid, lader jeg rouladen hvile i køleskabet, inden jeg skærer den i skiver – det hjælper den med at holde formen og gør den nemmere at skære.
Til sidst kan jeg godt lide at pynte rouladen med lidt ekstra jordbær og creme. Det giver en flot finish og gør desserten endnu mere indbydende.
Variationer af opskriften
Pandekageroulade er en dessert, som du nemt kan tilpasse efter smag og sæson. Du kan fx erstatte jrdbærrene med andre bær som hindbær eller blåbær. Du kan også bruge mango eller ananas som fyld i stedet for jordbær. Det giver en frisk og tropisk smag, der også minder om sol og sommer. Dertil ville jeg toppe med lidt revet kokos.
Du kan også tilføje chokolade til cremen ved at smelte t mørk chokolade og blande det i fløden sammen med kondenserede mælk.
Hvis jeg er i humør til en mere eksotisk variant, kan jeg også bruge mango eller ananas som fyld i stedet for jordbær. Det giver en frisk og tropisk smag, der minder om sol og sommer. I dette tilfælde kan jeg også tilsætte lidt revet kokos til cremen eller drysse det over rouladen som pynt.
Kan jeg lave pandekagerouladen i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave rouladen i forvejen og opbevare den i køleskabet i op til en dag. Det er faktisk bedst, hvis den får lov at sætte sig lidt.
Hvordan undgår jeg, at pandekagerne går i stykker, når jeg ruller dem?
For at undgå, at pandekagerne går i stykker, er det vigtigt, at de er helt afkølede, før du begynder at rulle dem. Hvis de stadig er varme, kan de nemt blive for bløde og revne! Men ligemeget hvad skal du være lidt forsigtig når du gør det!