Morgenmad

Morgentrifli med mangopuré og hindbærkompot

Der er ikke meget fest og farver over hverdagen i øjeblikket, så skal vi ikke i det mindste peppe vores morgenmad lidt op? Jeg har givet det et skud – jeg kalder den morgentrifli med mangopuré og hindbærkompot. Det er en simpel, hurtig og mættende morgenmad der består af en kold grød af havregryn og juice, som du sætter i køleskabet aftenen forinden og rører op med græsk yoghurt eller skyr næste morgen. Den er toppet med frisk mango, hindbær og ristede mandler. Lav evt. en god portion mangopure og hindbærkompot så du har til ugens løb. Har du ikke frisk mango ved hånden, kan du også snildt bruge frossen! Er du mere til æble, kan du også prøve min æbletrifli. Et lille tip herfra, god dag til jer;)

Morgentrifli med mangopuré og hindbærkompot

Forb. tid20 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Kold havregrød (forberedes dagen inden)

  • 75 g havregryn, finvalset
  • 1,5 dl juice (æblemost, multifrugt eller appelsin)
  • 100 g græsk yoghurt eller skyr

Mangopuré

  • 1 frisk mango, skrællet og skåret i skiver
  • ½ lime, saften herfra
  • 2 tsk. honning

Hindbærkompot

  • 200 g frosne hindbær
  • 1 tsk. vaniljepulver

Toppings

  • frisk mango
  • friske hindbær
  • ristede mandler

Sådan gør du

Kold havregrød (forberedes dagen inden)

  • Bland havregryn og juice i en skål og kom den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen blander du græsk yoghurt eller skyr i så du får en kold grød.

Mangopuré

  • Kom mango, limesaft og honning i en minihakker og blend til en cremet kompot.

Hindbærkompot

  • Kom bær i en gryde sammen med vaniljepulver og kog det sammen til en grov kompot.

Sammensætning

  • Find to glas og fordel din kolde havregrød, mangopuré og hindbærkompot i lag. Top med friske bær, mango og ristede mandler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering