Vil du følge med? 👇
Kikærtesalat
Salat med kikærter og feta
Her får du min opskrift på en nem kikærtesalat, som kan laves på bare 20 minutter.Den er ikke kun mættende; den er også sprængfyldt med smag fra n god blanding af krydderier og friskhed fra citron. Salaten kan både nydes som en hurtig frokost eller som tilbehør til dit aftensmåltid.
Kikærtesalat
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 4 gulerødder (drænet vægt 240 g)
- 1 dåse kikærter
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. sød paprika
- ½ tsk. stødt koriander
- 2 fed hvidløg
- ½ rødløg
- 1 citron (saften herfra)
- 100 g blandet salat
- 50 g saltmandler
- 50 g feta
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Hvad hvidløget fint.
- Kom cayennepeber, spidskommen, koriander og paprika på en tør pande og rist dem kort til det dufter dejligt i hele hytten.
- Tilføj olivenolie til panden og rist gulerødderne sammen med finthakket hvidløg i 5-10 minutter ved middel varme.
- Tilføj kikærter til panden og lad dem blive varmen godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Fordel blandet salat på et fad og placer de ristede gulerødder og kikærter ovenpå.
- Hak saltmandlerne groft og smuldr fetaen. Drys begge dele det over salaten.
- Afslut med at klemme saften fra en halv til en hel citron over salaten.
Emmas tips til opskriften
- Du kan nemt selv lavede saltmandler, se min opskrift på hjemmelavede saltmandler lige her.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Det skal du bruge til din salat med ristede kikærter
Lad os se lidt nærmere på, hvordan jeg sammensætter min kikærter salat:
- Gulerødder: Tilføjer en dejlig sødme og fylde til salaten.
- Kikærter: Grundelementet i retten! Kikærterne giver en skøn tekstur og er fyldt med proteiner, så salaten bliver meget mættende! Jeg bruger oftest kikærter fra dåse, men du kan også sætte kikærter i blød og bruge dem.
- Cayennepeber, spidskommen, sød paprika, stødt koriander: Denne krydderiblanding giver smæk på smagen til salaten!
- Hvidløg og rødløg: Jeg rister hvidløgene på panden sammen med kikærter og gulerødder, for at smagen ikke bliver for skarp. Rødløg kommer jeg i frisk – hvis du vil kan du også riste dem på panden.
- Citron: Saften herfra giver en frisk og syrlig smag.
- Blandet salat: Giver en god base. Jeg bruger bare en pose færdigblandet salat som allerede er skyllet. Det gør det dejlig nemt!
- Saltmandler: Jeg ELSKER saltmandler! Jeg smider dem virkelig ofte ovenpå mine salater, da de giver en masse crunch. Prøv min opskrift på hjemmelavede saltmandler.
- Feta: Dejlig cremet og saltet – perfekt til de sødere gulerødder.
Sæson for opskriften
En af de bedste ting ved kikærtesalat er, at den kan nydes året rundt! Ingredienserne er lettilgængelige uanset sæson, hvilket gør denne salat til et fantastisk valg, uanset om det er sommer eller vinter.